Join our Telegram Channel

Biopharmaceuticals - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
49. Randomization is done in _____
  • [A] Phase I trial.
  • [B] Phase II trial.
  • [C] Phase III trial.
  • [D] Phase IV trial.

Answer: Option [C]

50. In phase II trial, the drug is tested on _______ volunteers.
  • [A] 50 - 300.
  • [B] 300 -600.
  • [C] 600 -900.
  • [D] 600 -900.

Answer: Option [A]

Advertisement
51. Which of the cell lines are widely used for drug screening?
  • [A] Immortalized cell lines
  • [B] Primary cell lines
  • [C] Cancer cell lines
  • [D] All the above

Answer: Option [A]

52. 6-mercaptopurine is used in the treatment of childhood _______.
  • [A] lymphoma
  • [B] leukemia
  • [C] sarcoma
  • [D] thrombocytopenia

Answer: Option [B]

53. The purine released by PNP activity is used in the synthesis of _______.
  • [A] proteins
  • [B] DNA
  • [C] lipids
  • [D] carbohydrates

Answer: Option [B]

54. Isoprenoids is otherwise called as _______.
  • [A] steroids
  • [B] terpenoids
  • [C] alkaloids
  • [D] falvanoids

Answer: Option [B]

55. The precursor for the synthesis of flavanoids is _______.
  • [A] coumaryl CoA.
  • [B] chalcone
  • [C] malonyl CoA.
  • [D] mevalonate

Answer: Option [B]

56. The alkylation can be done in _______.
  • [A] cysteine
  • [B] lysine
  • [C] histidine
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

57. Genotyping is done to determine the genotype of an individual by examining the _______.
  • [A] RNA sequence.
  • [B] DNA sequence.
  • [C] protein sequence.
  • [D] carbohydrate

Answer: Option [B]

58. Cancer is caused due to _______.
  • [A] hereditary
  • [B] mutation
  • [C] virus
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

59. The host cell used for the production of erythropoietin is _______.
  • [A] E. coli.
  • [B] Yeast
  • [C] CHO cell lines.
  • [D] BHK cell lines.

Answer: Option [C]

60. IFNs produced using CHO cell lines include _______.
  • [A] Betaferon
  • [B] Avonex
  • [C] Betaseron
  • [D] Epogen

Answer: Option [B]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test