Biopharmaceuticals - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
37. Which of the following strategies cannot be used for targeting tumor cells?
  • [A] Cocktails of different MAb attached to the toxin
  • [B] create by-stander effect
  • [C] Injection of free MAb prior to injection of the immunoconjugate
  • [D] Use of specific antibodi

Answer: Option [D]

38. The process in which the synthesis of more complex molecule than a lead derivative is called _______
  • [A] transjoining
  • [B] metabolic addition.
  • [C] conjunction
  • [D] lead conjugation.

Answer: Option [C]

39. _______ is the mixture of aminopyrine and barbital.
  • [A] Sideromone
  • [B] Veramon
  • [C] Salicylic acid.
  • [D] Methenamine mandelate.

Answer: Option [B]

40. The functional assay of high throughput screening measure the _______ of a compound in modifying the actual function of a target protein.
  • [A] activity
  • [B] binding
  • [C] interaction
  • [D] affinity

Answer: Option [A]

41. The microtiter plates used in HTS contains _______.
  • [A] benzene
  • [B] piperidine
  • [C] DMSO
  • [D] pyridine

Answer: Option [C]

42. The essential tools in pharmacokinetics is _______.
  • [A] bioavailability
  • [B] solubility
  • [C] permeability
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

43. The low permeability and high solubility corresponds to _______.
  • [A] Class I.
  • [B] Class II.
  • [C] Class III.
  • [D] Class IV.

Answer: Option [C]

44. The strong inter molecular interaction results in the _______.
  • [A] good aqueous solubility.
  • [B] very good aqueous solubility.
  • [C] poor aqueous solubility.
  • [D] intermediate aqueous solubility.

Answer: Option [C]

45. Cetyl pyridinium bromide(CPB) acts as _______.
  • [A] tumoricidal agent.
  • [B] insecticidal agent.
  • [C] germicidal agent.
  • [D] herbicidal agent.

Answer: Option [C]

46. The alkaloid that do not contain nitrogen atom include _______.
  • [A] carotene
  • [B] piperine
  • [C] adrenaline
  • [D] solamine

Answer: Option [C]

47. Carotenoids are usually made of _______.
  • [A] benzene rings.
  • [B] amino benzene.
  • [C] phenolic compounds.
  • [D] isoprene units.

Answer: Option [D]

48. Which of the following is not a reporter gene
  • [A] kinase
  • [B] luciferase
  • [C] GFP
  • [D] RFP

Answer: Option [A]

current affairs 2021 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2021

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test