Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

C# Programming - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
1. The execution of the program begins with _______.
  • [A] Main().
  • [B] get().
  • [C] class().
  • [D] display().

Answer: Option [A]

2. WriteLine is a __________.
  • [A] function.
  • [B] keyword
  • [C] literal
  • [D] class

Answer: Option [A]

Advertisement
3. In C#, 'using' is a _________.
  • [A] class
  • [B] directive.
  • [C] function
  • [D] keyword

Answer: Option [B]

4. _________ framework has set of classes which are used to handle data access by connecting with different databases like SQL, Access, Oracle, etc
  • [A] ADO.NET
  • [B] ASP.NET
  • [C] C#.NET
  • [D] Visual Studio

Answer: Option [A]

5. An Int variable occupies _______ number of bytes.
  • [A] 1.
  • [B] 2.
  • [C] 4.
  • [D] 8.

Answer: Option [C]

6. ____________ is a part of ADO.NET data provider which acts as a communicator between Dataset and the Data source.
  • [A] DataSet
  • [B] DataAdapter
  • [C] DataView
  • [D] DataTable

Answer: Option [B]

7. A __________ type is a type whose fields consist of a fixed set of constants.
  • [A] string
  • [B] enum
  • [C] struct
  • [D] array

Answer: Option [B]

8. C# does not support _________ statement.
  • [A] go
  • [B] goto
  • [C] break
  • [D] continue

Answer: Option [A]

9. __________ is used to access any database and provides flexibility of changing the database at any time.
  • [A] Oracle Provider
  • [B] OLDEB Provider
  • [C] SQLDB Provider
  • [D] ODBC Provider

Answer: Option [B]

10. ___________ is not an access modifier.
  • [A] public
  • [B] private
  • [C] protect
  • [D] internal

Answer: Option [C]

11. Which class is not available in System.Data Namespace?
  • [A] DataSet
  • [B] DataRow
  • [C] DataView
  • [D] DataTable

Answer: Option [C]

12. "new" is used for ________ the objects.
  • [A] creating
  • [B] modifying
  • [C] allocating memory for.
  • [D] deallocating memory of.

Answer: Option [C]

Advertisement

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test