Join our Telegram Channel

C# Programming - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
13. Which is not a keyword in C# __________.
  • [A] this
  • [B] finally
  • [C] throw
  • [D] external

Answer: Option [D]

14. Destructor will be called by ___________.
  • [A] monitor
  • [B] garbage collector
  • [C] dispose().
  • [D] object

Answer: Option [B]

Advertisement
15. __________ is an access modifier.
  • [A] internal
  • [B] external
  • [C] extrim
  • [D] interim

Answer: Option [A]

16. A static variable cannot be _________.
  • [A] created
  • [B] deleted
  • [C] deleted
  • [D] reinitialized

Answer: Option [C]

17. Operators or function to have more than form is ________.
  • [A] Inheritance
  • [B] Inheritance
  • [C] Polymorphism
  • [D] Abstraction

Answer: Option [B]

18. Wrapping up of data with its properties is called ________.
  • [A] Inheritance
  • [B] Polymorphism
  • [C] Abstraction.
  • [D] Encapsulation

Answer: Option [D]

19. ______________ class provides forward-only and read-only access to data.
  • [A] DataReader
  • [B] DataSet
  • [C] DataView
  • [D] DataTable

Answer: Option [A]

20. A parameter can be passed to a function by __________.
  • [A] pass by path.
  • [B] pass by pointer.
  • [C] pass by reference.
  • [D] pass by key.

Answer: Option [C]

21. The class which derives the properties of another class is called _______ class.
  • [A] derived
  • [B] base
  • [C] derivation
  • [D] basic

Answer: Option [A]

22. A super class is also called as __________.
  • [A] base class.
  • [B] derived class.
  • [C] sub class.
  • [D] inherit class.

Answer: Option [A]

23. Which among the following is NOT an exception?
  • [A] StackOverflow
  • [B] ArithmeticOverflow
  • [C] ArrayOutofBounds
  • [D] IncorrectArithmeticOverflow

Answer: Option [D]

24. __________ is a parameter modifier that specifies that the variable is passed by reference and must be assigned by method being called.
  • [A] param
  • [B] params
  • [C] in
  • [D] out

Answer: Option [D]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test