Join our Telegram Channel

C# Programming - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
49. The default value for a character type variable is _________.
  • [A] false
  • [B] null
  • [C] -1.
  • [D] 0.

Answer: Option [B]

50. ___________ object represents a connection to a data source.
  • [A] Database
  • [B] DataRecord
  • [C] DBConnection
  • [D] DataRelations

Answer: Option [C]

Advertisement
51. A number divided by zero is __________ Exception
  • [A] ArgumentNull
  • [B] InvalidCast
  • [C] OverFlow
  • [D] Arithmetic

Answer: Option [D]

52. Input can be read from the user using _______ method.
  • [A] read
  • [B] text
  • [C] get
  • [D] getdata

Answer: Option [A]

53. Any real word entity is called __________.
  • [A] object
  • [B] attribute
  • [C] characteristic
  • [D] class

Answer: Option [A]

54. _________ method converts strings into integer values.
  • [A] tryparse
  • [B] convert
  • [C] concess
  • [D] change

Answer: Option [A]

55. _________ is also known for creating Turbo Pascal, a popular language for PC programming
  • [A] Hejlsberg
  • [B] Dennis ritchie
  • [C] Scott Wiltamuth
  • [D] Bjarne Stroustrup

Answer: Option [A]

56. In an inheritance chain which of the following members of base class are accessible to the derived class members? 1. static 2. protected 3. private 4. shared 5. public
  • [A] 1, 3
  • [B] 2, 5
  • [C] 3, 4
  • [D] 4, 5

Answer: Option [B]

57. Which of the following should be used to implement a 'Like a' or a 'Kind of' relationship between two entities?
  • [A] Polymorphism
  • [B] Containership
  • [C] Templates
  • [D] Inheritance

Answer: Option [D]

58. The ___________ namespace includes a number of exception types.
  • [A] Argument
  • [B] type
  • [C] stack
  • [D] CLR System

Answer: Option [D]

59. Which of the following keyword is used to change the data and behavior of a base class by replacing a member of a base class with a new derived member?
  • [A] new
  • [B] base
  • [C] overloads
  • [D] override

Answer: Option [A]

60. Which of the following will be the correct output for the C#.NET code snippet given below? String s1 = "Nagpur"; String s2; s2 = s1.Insert(6, "Mumbai"); Console.WriteLine(s2);
  • [A] NagpuMumbair
  • [B] Nagpur Mumbai
  • [C] Mumbai
  • [D] NagpurMumbai

Answer: Option [D]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test