Join our Telegram Channel

C# Programming - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
37. The ________________ is an initially undifferentiated area of memory that can be referred to by items placed on the stack
  • [A] Linked list
  • [B] List
  • [C] Heap
  • [D] Queue

Answer: Option [C]

38. __________ is method modifier that indicates a method can be overridden by a derived class.
  • [A] Value
  • [B] Get
  • [C] Set
  • [D] Virtual

Answer: Option [D]

Advertisement
39. __________ is a field modifier.
  • [A] Readonly.
  • [B] Get
  • [C] Set
  • [D] Virtual

Answer: Option [A]

40. _________ returns the size of a struct in bytes
  • [A] Seal
  • [B] Sizeof
  • [C] Byte
  • [D] Struct

Answer: Option [B]

41. Values cannot be changed for _____________ members.
  • [A] static
  • [B] constant
  • [C] void
  • [D] int

Answer: Option [B]

42. ___________ operator returns the reminder of the arithmetic operation.
  • [A] /.
  • [B] |.
  • [C] &
  • [D] %.

Answer: Option [D]

43. The __________________ block is guaranteed to be executed regardless of whether an exception is thrown.
  • [A] finally
  • [B] throws
  • [C] try
  • [D] catch

Answer: Option [A]

44. The default value for a boolean variable is _________.
  • [A] 0
  • [B] -1
  • [C] null
  • [D] false

Answer: Option [D]

45. An _______________________ is a block of code designed to handle the exception you have thrown.
  • [A] Structs
  • [B] Errors
  • [C] Indexers
  • [D] Exception handler

Answer: Option [D]

46. ________ members are accessible by any method of any class.
  • [A] Protected
  • [B] Private
  • [C] Public
  • [D] Internal

Answer: Option [C]

47. _________ members are accessible only by the methods of its class.
  • [A] Protected
  • [B] Private
  • [C] Public
  • [D] Internal

Answer: Option [B]

48. The default value for an integer variable is _________.
  • [A] false
  • [B] null
  • [C] -1.
  • [D] 0

Answer: Option [D]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test