Join our Telegram Channel

C# Programming - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
25. Override is a ____________.
  • [A] parameter modifier.
  • [B] method modifier.
  • [C] access modifier.
  • [D] class modifier.

Answer: Option [B]

26. _________ is an access modifie
  • [A] Private
  • [B] Params
  • [C] Override
  • [D] Out

Answer: Option [A]

Advertisement
27. An ____________ is an object that encapsulates information about an unusual program occurrence
  • [A] Exception
  • [B] try
  • [C] catch
  • [D] finally

Answer: Option [A]

28. Which is an entry controlled looping statement?
  • [A] switch
  • [B] while
  • [C] do..while.
  • [D] break

Answer: Option [B]

29. C# supports __________.
  • [A] for statement only.
  • [B] for each statement only.
  • [C] both for and for each statements.
  • [D] neither for nor for each statement.

Answer: Option [C]

30. Objects cannot be created for _________ class.
  • [A] static
  • [B] student
  • [C] abstract
  • [D] struct

Answer: Option [C]

31. ________ function provides string representation of the object.
  • [A] ToString().
  • [B] GetType().
  • [C] Equals().
  • [D] Finalize().

Answer: Option [A]

32. Which of the following function is implemented by a destructor?
  • [A] ToString().
  • [B] GetType().
  • [C] Equals().
  • [D] Finalize().

Answer: Option [D]

33. The class that is present inside another class is called __________ class.
  • [A] inner
  • [B] outer
  • [C] nested
  • [D] grouped

Answer: Option [A]

34. __________ is a collection of objects.
  • [A] Array
  • [B] Struct
  • [C] Class
  • [D] Nested

Answer: Option [C]

35. ________ is an accessor that sets the value of a property.
  • [A] Assign
  • [B] Set
  • [C] Get
  • [D] Is

Answer: Option [B]

36. Static class can have _________ members.
  • [A] static
  • [B] abstract
  • [C] static and non static.
  • [D] void

Answer: Option [A]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test