Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

English Literature - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
13. Whose followers are known as Lollards?
  • [A] Martin Luther King
  • [B] John Wycliffe
  • [C] John of trevisa
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

14. In which month did the pilgrims march towards the Canterbury __________.
  • [A] April
  • [B] March
  • [C] June
  • [D] August

Answer: Option [A]

Advertisement
15. Who is regarded as the first translator of the bible into English?
  • [A] Thomas More
  • [B] John Wycliffe
  • [C] William Tyndale
  • [D] William Tyndale

Answer: Option [B]

16. What is the true import of the Clerk's tale in the Caterbury Tales?
  • [A] The man can make His own Fortune
  • [B] That Adversity is the best Teacher
  • [C] As you sow, So you Reap
  • [D] That man must learn to endure adversity with courage and understanding

Answer: Option [D]

17. Willaim Caxton Setup the first printing press of England in 1475 in __________.
  • [A] London
  • [B] New South Wales
  • [C] Scotland
  • [D] Westminster

Answer: Option [D]

18. Who introduced sonnet form to England?
  • [A] Petrarch
  • [B] Wyatt
  • [C] Spenser
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

19.The Defence of Ryme (1530) was written by __________.
  • [A] Philip Sidney
  • [B] Samueldaniel
  • [C] Robert Greene
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

20. Bacon had Barrowed the term Essay from the French writer _________.
  • [A] De Meung
  • [B] Goethe
  • [C] Montiague
  • [D] None of the above

Answer: Option [C]

21. Virtue is like precious odours, more fragrant when they are incensed of crushed".this is a typical Extract from __________
  • [A] Pope
  • [B] Lamb
  • [C] Johnson
  • [D] Bacon

Answer: Option [D]

22. "Nakedness is uncomely, as well in mind as in body," This statement is an example of Bacon's ________.
  • [A] immorality
  • [B] prudence
  • [C] Philosophical bent
  • [D] none of the above

Answer: Option [B]

23. Who is called the first great stylist in English prose?
  • [A] Lyly
  • [B] Sidney
  • [C] Bacon
  • [D] Dryden

Answer: Option [C]

24. The Knights undertake dangerous adventures in each book of the fairy Queen in order to __________.
  • [A] Protect their religion
  • [B] Protect their countrymen
  • [C] Win the favour of their lady love
  • [D] none of the above

Answer: Option [C]

Advertisement

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test