Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

English Literature - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
25. The first book of the fairy queen is believed to be an allgory of the struggle between the potestant church and the Roman Catholic Church, Lady una in it represents __________.
  • [A] Queen Elizabeth
  • [B] Queen Catherine
  • [C] Queen Mary of Scots
  • [D] None of the Above

Answer: Option [C]

26. In the fairy Queen Elizabeth and the Red-Cross Knight stands for ___________.
  • [A] The Potestant Church
  • [B] The Catholic Church
  • [C] The Potestant and Catholic Church respectively
  • [D] The Catholic and the Potestant Church respectively

Answer: Option [A]

Advertisement
27. Error and Orgogilo in the Fairy Queen are __________.
  • [A] holy angles
  • [B] fallen angels
  • [C] sorcerers
  • [D] monsters

Answer: Option [D]

28. Who called Spenser 'The Poets' poet"?
  • [A] Bacon
  • [B] Johnson
  • [C] Lamb
  • [D] None of the Above

Answer: Option [A]

29. Name of the book which contain 88 sonnets of Spenser ___________.
  • [A] Micellany
  • [B] Sheperd's Calender
  • [C] Arcadia
  • [D] Arnoretti

Answer: Option [D]

30. Who among the following is not one of the "Silver poet"of 18th century, referred to thus by Gerald Bullet?
  • [A] Spenser
  • [B] Sidney
  • [C] Davies
  • [D] None of the Above

Answer: Option [A]

31. Campaspe, Endymion, Hudibras, Love's Metamorphosis and The Woman in the moon are the best Works of john Lyly, Who wrote mostly?
  • [A] Tragedies
  • [B] Comedies
  • [C] Chronicle plays
  • [D] Poetic plays

Answer: Option [B]

32. Who among the following University Wits is Primarily known for his Frair Bacon and Frair Bungey?
  • [A] Lyly
  • [B] Peele
  • [C] Greene
  • [D] None of the Above

Answer: Option [C]

33. One of the university wits who was killed in tavern brawl at the age of 29 was __________.
  • [A] Kyd
  • [B] Greene
  • [C] Lyly
  • [D] Marlowe

Answer: Option [D]

34. Who coined the phrase, "Marlowe'smighty Line?
  • [A] BenJonson
  • [B] Samuel Johnson
  • [C] R.l.Steveson
  • [D] Richard Steele

Answer: Option [A]

35. The 16th century author of two significant works, the Mirror of Magistrates and introduction, is _________.
  • [A] Wyatt
  • [B] Gascoigne
  • [C] Sackville
  • [D] Sidney

Answer: Option [C]

36. Which of the following is not one of the Satirical works of Ben Jonson?
  • [A] Every man in his Hunour
  • [B] the fox
  • [C] Alchemist
  • [D] None of the Above

Answer: Option [D]

Advertisement

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test