Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

English Literature - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
49. "The silent woman" is written by __________.
  • [A] Milton
  • [B] Bunyan
  • [C] Ben Jonson
  • [D] None of the above

Answer: Option [C]

50. The Restoration comedies such as the Relapse, The Provok'd Wife and the Confedency are the works of __________.
  • [A] Congreve
  • [B] Vanbrugh
  • [C] Farquhar
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

Advertisement
51. There are ____________ books in Paradise Regained?
  • [A] Ten
  • [B] Two
  • [C] Four
  • [D] Five

Answer: Option [C]

52. How many book are there in Paradise Lost?
  • [A] 10
  • [B] 14
  • [C] 14
  • [D] 12

Answer: Option [D]

53. Essays of Elia was first appeared in ____________.
  • [A] London Magazine
  • [B] Gem
  • [C] Blackwood's Magazine
  • [D] None of the above

Answer: Option [A]

54. Jane Eyre:an autobiography was originally published in __________.
  • [A] 1856
  • [B] 1847
  • [C] 1828
  • [D] 1850

Answer: Option [B]

55. Tennyson Succeeded Wordsworth as the Poet Laureate in ___________.
  • [A] 1843
  • [B] 1840
  • [C] 1850
  • [D] 1860

Answer: Option [C]

56. "In Memoriam" was published in __________.
  • [A] 1855
  • [B] 1850
  • [C] 1854
  • [D] 1864

Answer: Option [B]

57. The last poem written by Tennyson in articipation of his death is ____________.
  • [A] Locksley Hail
  • [B] Maud
  • [C] The Dreamer
  • [D] None of the above

Answer: Option [C]

58. Mathew Arnold is best known for __________.
  • [A] Poetry
  • [B] drama
  • [C] novel
  • [D] None of the above

Answer: Option [A]

59. 'Men and woman' is a collection of poems written by _________.
  • [A] William Blake
  • [B] John Keats
  • [C] Robert Browning
  • [D] Rabindra Nath Tagore

Answer: Option [C]

60. George Eliot's "The Mill on The Focus" is a __________.
  • [A] Historical novel
  • [B] Spiritual Autobiography
  • [C] religion Novel
  • [D] Picaresque novel

Answer: Option [B]

Advertisement

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test