Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

English Literature - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
37. Sidney's Apologie for Poetrie is an answer to __________.
  • [A] Nash
  • [B] Plato
  • [C] Gosson
  • [D] Aristotle

Answer: Option [C]

38. Who is referred to as the pioneer of Picaseque novel in English?
  • [A] Kyd
  • [B] Nashe
  • [C] Greene
  • [D] Lyly

Answer: Option [D]

Advertisement
39. Tales are all in verse except two. Which are the ones in prose?
  • [A] Doctor's Tale
  • [B] Chaucer's Tale
  • [C] Knight's Tale
  • [D] Squire's Tale

Answer: Option [A]

40. Who of the Following is considered the founder of English prose?
  • [A] King Arthur
  • [B] King Alfred
  • [C] Chaucer
  • [D] Aelfric

Answer: Option [B]

41. Who wrote The introductory Sonnet to Spencer's Fairy Queen?
  • [A] Spenser's himself
  • [B] Liescester
  • [C] Sir Philip Sidney
  • [D] Sir Walier Raleigh

Answer: Option [D]

42. Webster's The White Devil is Based on it life of the Celebrated Italian Courtesan ________
  • [A] Elizabeth
  • [B] Vittoria
  • [C] Philoclea
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

43. The Cardinal and lady of Pleasure are the masterpiece of playwright whom Charles Lamb called " The last of Great race" Name Him.
  • [A] Massinger
  • [B] John Ford
  • [C] Webster
  • [D] James Shirely

Answer: Option [D]

44. Compared to Paradise last, Paradise Regained is less significant and more __________
  • [A] Liberal
  • [B] Puritan
  • [C] Religious
  • [D] Secular

Answer: Option [B]

45. Who called Milton's "The Almighty - mouthed in ventor of harmonies"?
  • [A] Arnold
  • [B] Dryden
  • [C] Johnson
  • [D] Tennyson

Answer: Option [D]

46. The witch and game at chess are the last plays of __________.
  • [A] Beaumont
  • [B] Tourneur
  • [C] Middleton
  • [D] Webster

Answer: Option [C]

47. Hudibras is a famous work of __________.
  • [A] Dryden
  • [B] Butler
  • [C] Donne
  • [D] Bacon

Answer: Option [B]

48. Poetry in the Restoration period was predominantly ____________.
  • [A] lyrical
  • [B] Satirical
  • [C] Sentimental
  • [D] Philosophical

Answer: Option [B]

Advertisement

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test