Current Affairs 2021 PDF

To crack any competitive exam like SSC, Railways, Insurance, UPSC, CLAT, Banking, State PSC Exams and other exams it is very important to answer all current affairs questions correctly. Gkseries Updates Current Affairs and Q&A packages in compiled and sorted topic wise to ensure easy accessibility of the information.

Buy Now

Chemistry - General Science Short Questions and Answers for Competitive Exams

Questions
21 The element that is in the highest percentage in the composition of the earth :
A Silicon
B Oxygen
C Magnesium
D Iron

Answer: Option [B]
22 Which are the fundamental particles present in the nucleus of an atom ?
A Electron, proton
B Proton, neutron
C Neutron, electron
D Neutron, positron

Answer: Option [B]
23 Which of the following alkali metals has highest specific heat ?
A Caesium
B Rubidium
C Potassium
D Lithium

Answer: Option [D]
24 What are the metallic constituents of hard water ?
A Magnesium, calcium and tin
B Iron, tin and calcium
C Calcium, magnesium and iron
D Magnesium, tin and iron

Answer: Option [C]
25 Which of the following imparts deep blue colour to glass ?
A Cobalt oxide
B Cupric oxide
C Phosphorus
D Nickel oxide

Answer: Option [A]
26 Which of the following elements is non-radioactive ?
A Uranium
B Thorium
C Plutonium
D Zirconium

Answer: Option [D]
27 What is the purest form of iron ?
A Steel
B Cast iron
C Pig iron
D Wrought iron

Answer: Option [D]
28 Which of the following metals form an amalgam with other metals ?
A Lead
B Tin
C Zinc
D Mercury

Answer: Option [D]
29 Which of the following is the main nitrogenous waste in humans ?
A Ammonia
B Urea
C Uric Acid
D Ammonium Nitrate

Answer: Option [B]
30 Drinking soda is :
A Alkaline
B Acidic
C Neutral
D Oxidant

Answer: Option [B]

Chapters

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2021

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test