Advertisements

Fill in the Blanks - English Aptitude Multiple Choice Questions Answers for Competitive Exams

Advertisements

In these questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four alternatives.

(1) All jobs are respectable ……………… of their nature.
[A] irrespective
[B] irresponsible
[C] immaterial
[D] irrelevant

Comment

Answer: Option [A]
(2) That story would make a good subject ........ a novel.
[A] of
[B] in
[C] to
[D] for

Comment

Answer: Option [D]
Advertisement
(3) I felt as if the ground were ........ beneath my feet.
[A] smashing
[B] crumbling
[C] slipping
[D] sinking

Comment

Answer: Option [C]
(4) On my return from a long holiday, I had to ........ with a lot of work.
[A] catch on
[B] catch up
[C] take up
[D] make up

Comment

Answer: Option [B]
(5) Only one of the boys ......... not done the home-work given yesterday.
[A] can
[B] could
[C] has
[D] have

Comment

Answer: Option [C]
(6) Hopes of a settlement depends on the ........... of the discussion.
[A] outcome
[B] findings
[C] resolutions
[D] break through

Comment

Answer: Option [A]
(7) We must avail ourselves ........ every opportunity that comes ......... our way.
[A] to : to
[B] on : in
[C] of : in
[D] against : for

Comment

Answer: Option [C]
(8) It is time we ......... with determination.
[A] act
[B] acted
[C] will act
[D] have acted

Comment

Answer: Option [B]
(9) When the thief entered the house, the inmates ........... in the hall.
[A] slept
[B] were slept
[C] were sleeping
[D] had been sleeping

Comment

Answer: Option [C]
(10) 700 men worked for 10 years to.......... the Borobudur temple in java to its former glory.
[A] restore
[B] give
[C] revive
[D] create

Comment

Answer: Option [A]

Chapters