Advertisements

Synonyms for SSC - English Aptitude Multiple Choice Questions(MCQs) and Answers for Competitive Exams

In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

(1) Pleasure
[A] anxiety
[B] grief
[C] happiness
[D] disappointment

Answer: Option [C]
(2) Ugly
[A] repulsive
[B] evil
[C] fearful
[D] hateful

Answer: Option [A]
(3) Rival
[A] partner
[B] friend
[C] opponent
[D] supporter

Answer: Option [C]
(4) Irrelevant
[A] immature
[B] irregular
[C] illegible
[D] not connected

Answer: Option [D]
(5) Generate
[A] produce
[B] race
[C] prefer
[D] command

Answer: Option [A]
(6) Genuine
[A] proper
[B] germinate
[C] separate
[D] correction

Answer: Option [A]
(7) Acute
[A] rice
[B] accidental
[C] severe
[D] curious

Answer: Option [C]
(8) Destruction
[A] restoration
[B] renovation
[C] replacement
[D] ruin

Answer: Option [D]
(9) Latent
[A] concealed
[B] visible
[C] display
[D] hard

Answer: Option [A]
(10) Lenient
[A] harsh
[B] kind
[C] rough
[D] cruel

Answer: Option [B]

Chapters

Subscribe To Daily Current Affairs

Enter Your Email To Get Daily Quiz