Advertisements

Voice - English Aptitude Multiple Choice Questions Answers for Competitive Exams

Advertisements
(1) The king gave him a reward.
[A] A reward was given by him to the king.
[B] He was given a reward by a king.
[C] He was given the reward by a king.
[D] He was given by the king a reward.

Comment

Answer: Option [B]
(2) Whom does he look for?
[A] He is looked after for whom?
[B] Who is looked after for him?
[C] Who is looked for by him?
[D] He is looked after by whom?

Comment

Answer: Option [C]
Advertisement
(3) I saw him leaving the house.
[A] He had been seen leaving the house.
[B] He was seen to be leaving the house.
[C] Leaving the house he was seen by me.
[D] He was seen leaving the house by me.

Comment

Answer: Option [D]
(4) Who gave you permission to enter?
[A] By whom were you given permission to enter?
[B] By whom given you permission to enter?
[C] By whom you were given permission to enter?
[D] By whom was you given permission to enter?

Comment

Answer: Option [A]
(5) Look at the poll results-do they inspire hope?
[A] Let the poll results be looked is hope inspired by them?
[B] Let the poll results be looked at-is hope inspired by them?
[C] Let the poll results be looked at-has hope been inspired by them?
[D] Let the poll results be looked at-is hope being inspired by them?

Comment

Answer: Option [B]
(6) They first sun-dried the garbage for one to three days to bring down the moisture level.
[A] The garbage was first sun-dried for one to three days to bring down the moisture level.
[B] The moisture level of the garbage came down when it was sun-dried for one to three days.
[C] One to three days of sun-drying brought down the moisture level of the garbage.
[D] The moisture level was brought down by sun-drying the garbage for one to three days.

Comment

Answer: Option [A]
(7) They will ask you a lot of questions at the interview.
[A] You are asked a lot of questions at the interview.
[B] You were being asked a lot of questions at the Interview.
[C] You will be asked a lot of questions at the interview.
[D] You are being asked a lot of questions at the Interview.

Comment

Answer: Option [C]
(8) The thief climbed over the wall without being seen.
[A] The thief climbed over the wall without any one seeing him.
[B] Without being seen the thief climbed over the wall.
[C] The thief was climbed over the wall without being seen.
[D] The wall was climbed over by the thief without being seen.

Comment

Answer: Option [B]
(9) The principal kept the staff members waiting.
[A] The staff members were kept waiting by the principal
[B] The staff members were waiting for the principal
[C] The staff members are kept waiting for the principal
[D] The staff members were being kept waiting by the principal

Comment

Answer: Option [A]
(10) Do you understand what I mean?
[A] What I mean is understood by you?
[B] Was what I mean understood by you?
[C] What I mean ....is that understood by you?
[D] Is what I mean understood by you?

Comment

Answer: Option [D]

Chapters