Advertisements

One Word Substitution - English Aptitude Multiple Choice Questions(MCQs) Answers for Competitive Exams

Advertisements
(1) A person who withdraws from the world to live in seclusion and often in solitude
[A] priest
[B] sage
[C] recluse
[D] iconoclast

Comment

Answer: Option [C]
(2) To agree to something
[A] adhere
[B] adapt
[C] assent
[D] assure

Comment

Answer: Option [A]
Advertisement
(3) To keep a great person or event in people’s memory
[A] commensurate
[B] commiserate
[C] communicate
[D] commemorate

Comment

Answer: Option [D]
(4) Occurring at irregular intervals in time
[A] endemic
[B] temporal
[C] sporadic
[D] epidemic

Comment

Answer: Option [C]
(5) Lasting only for a very short while
[A] Temperate
[B] Temporal
[C] Transparent
[D] Temporary

Comment

Answer: Option [D]
(6) A number of stars grouped together
[A] Comet
[B] Orbit
[C] Solar system
[D] Constellation

Comment

Answer: Option [D]
(7) Use of force or threats to get someone to agree to something
[A] Confession
[B] Coercion
[C] Cajolement
[D] Conviction

Comment

Answer: Option [B]
(8) Murder of a man
[A] Genocide
[B] Homicide
[C] Fratricide
[D] Regicide

Comment

Answer: Option [B]
(9) Found all over the world.
[A] Provincial
[B] Regional
[C] Universal
[D] International

Comment

Answer: Option [C]
(10) Something kept as a reminder of an event.
[A] Souvenir
[B] Antique
[C] Trophy
[D] Prize

Comment

Answer: Option [A]

Chapters