Advertisements

Census 2011 General Awareness - SECC GK Questions and Answers | Gkseries MCQs

(1) As per Census 2011, the population density of India is
[A] 362
[B] 372
[C] 382
[D] 392

Comment

Answer: Option [C]
(2) As per Census 2011, Population growth rate of India for the period (2001-11) is
[A] 17.64%
[B] 18.64%
[C] 19.64%
[D] 20.64%

Comment

Answer: Option [A]
(3) According to census 2011, which one of the following states has the highest population in India?
[A] West Bengal
[B] Uttar Pradesh
[C] Andhra Pradesh
[D] Tamil Nadu

Comment

Answer: Option [B]
(4) According to census 2011, which one of the following states has the lowest population in India?
[A] Arunachal Pradesh
[B] Mizoram
[C] Sikkim
[D] Manipur

Comment

Answer: Option [C]
(5) According to census 2011, which one of the following states has the highest density of population in India?
[A] Bihar
[B] West Bengal
[C] Punjab
[D] Uttar Pradesh

Comment

Answer: Option [A]
(6) According to census 2011, which one of the following states has the lowest density of population in India?
[A] Nagaland
[B] Sikkim
[C] Manipur
[D] Arunachal Pradesh

Comment

Answer: Option [D]
(7) According to 2011 census, which one of the following cities has the most populous in India?
[A] Delhi
[B] Calcutta
[C] Mumbai
[D] Bangalore

Comment

Answer: Option [C]
(8) As per Census 2011, which state has the highest sex ratio in India?
[A] Punjab
[B] Uttar Pradesh
[C] Mizoram
[D] Kerala

Comment

Answer: Option [D]
(9) As per Census 2011, which state has the lowest sex ratio in India?
[A] Haryana
[B] Kerala
[C] Arunachal Pradesh
[D] Assam

Comment

Answer: Option [A]
(10) The density of population is defined as the number of persons per square?
[A] Millimeter
[B] Centimeter
[C] Decimeter
[D] Kilometer

Comment

Answer: Option [D]

Subscribe To Daily Current Affairs

Enter Your Email To Get Daily Quiz