Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 In Computer”IP” Stands for?
A Internet Pool
B Intelligent Protocol
C Internet Process
D Internet Protocol

Answer: Internet Protocol
2 Word “USB” Stand For?
A Universal Serial Bus
B Uniform Serial Bus
C Universal Serial Boost
D Ultra Serial Bus

Answer: Universal Serial Bus
Advertisement
3 User–friendly means –––
A Easy to use, operate and understand etc
B Understood by means of straight forward guide
C Process that makes it easier for novice to use a computer
D All of the above

Answer: All of the above
4 In MICR, C stands for?
A Code
B Color
C Computer
D Character

Answer: Character
5 An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
A Byte
B Pixels
C Bit
D Palette

Answer: Pixels
6 Which is a secondary memory device?
A CPU
B Compiler
C Floppy disk
D Mouse

Answer: Floppy disk
7 Which of the following-Operating System does not implement multitasking truly?
A Windows 98
B Windows NT
C Windows XP
D MS DOS

Answer: MS DOS
8 All of the following are examples of real security and privacy risks Except?
A hackers
B spam
C viruses
D identify theft

Answer: spam
9 The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as?
A pulling
B pushing
C downloading
D transferring

Answer: downloading
10 A(n)________contains commands that can be selected?
A pointer
B menu
C icon
D button

Answer: menu
11 A computer cannot boot if it does not have the?
A compiler
B loader
C operating system
D assembler

Answer: operating system
12 The name a user assigns to a document is called a(n)?
A filename
B program
C record
D data

Answer: filename
13 A website's main page is called its?
A home page
B browser page
C search page
D bookmark

Answer: home page
14 The daily processing of corrections to customer accounts best exemplifies the processing mode of?
A Multi processing
B Interactive processing
C Batch processing
D Real-time processing

Answer: Batch processing
15 PARAM and ANURAG are supercomputers developed in which country?
A USA
B England
C China
D India

Answer: India
16 A daisy wheel is a type of...?
A Storage device
B Pointing device
C All of the above
D Printer

Answer: Printer
17 To add a header or footer to your handout, you can use the
A title master
B slide master
C handout master
D All of the above

Answer: handout master
18 What is it called when you are rerouted from your requested internet site to another, undesired site?
A Phishing
B Pharming
C Redirecting
D None of these

Answer: Pharming
19 Who is the person who typically manages the software development project?
A Software engineer
B Project manager
C IT manager
D Technology director

Answer: Project manager
20 All of the following terms are associated with spread sheet software except?
A Worksheet
B cell
C formula
D Virus detection

Answer: Virus detection

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test