Advertisements

Idioms and Phrases MCQ - Objective Questions and Answers for SSC Exam | Page-2

Advertisements

In the following questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase bold in the sentence. Choose the alternative, which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

(11) Goods will be delivered if you pay on the nail.
[A] Pay promptly
[B] Pay promptly in cash
[C] Pay the full amount
[D] Pay within the given time

Answer: Option [A]
(12) Their attempt to get back the stolen necklace become a wild goose chase.
[A] Timely action
[B] Useless search
[C] Delayed action
[D] Wise decision

Answer: Option [B]
Advertisement
(13) When he left he was extremely disappointed. I think he’s gone for good.
[A] Permanently
[B] To a good place
[C] To seek good fortune
[D] To a foreign country

Answer: Option [A]
(14) In his salad days he was quite a dandy.
[A] Old age
[B] School days
[C] Adolescence
[D] Childhood

Answer: Option [C]
(15) The two friends are now at daggers drawn over a petty issue.
[A] Frustrated
[B] Angry
[C] Enemies
[D] Competitors

Answer: Option [B]
(16) His recent statement is an about turn.
[A] Complete change of opinion
[B] A declaration of war
[C] Good announcement
[D] A bold statement

Answer: Option [A]
(17) His work seems to be a Penelope’s web.
[A] Difficult
[B] Endless
[C] Declining
[D] In his best form

Answer: Option [B]
(18) You find a black sheep in every community.
[A] Person with bad reputation
[B] One who does not co-operate
[C] One who is always doing wrong
[D] One who lives the life of shame

Answer: Option [A]
(19) Through the reporter’s efforts, many unknown facts have come to light.
[A] Ignited
[B] Flared up
[C] Brightened
[D] Been revealed

Answer: Option [D]
(20) His argument does not hold water.
[A] To influence
[B] To have effect
[C] Sound logical fact
[D] To check the flow of water

Answer: Option [A]

Chapters