Advertisements

Idioms and Phrases MCQ - Objective Questions and Answers for SSC Exam | Page-4

Advertisements

In the following questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase bold in the sentence. Choose the alternative, which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

(31) His behaviour compelled me to give him a piece of my mind.
[A] Scold him
[B] Pardon him
[C] Make him my friend
[D] Take him into confidence

Answer: Option [A]
(32) In black and white
[A] In short
[B] Useless
[C] In writing
[D] In full swing

Answer: Option [C]
Advertisement
(33) The manager hesitated to assign the job to the newcomer as he was wet behind the ears.
[A] Stupid and slow-witted
[B] Young and inexperienced
[C] Drenched in the rain
[D] Unpunctual and lethargic

Answer: Option [B]
(34) If you want to solve the problem for ever you must take the bull by horns.
[A] Face a difficulty or danger confidently
[B] Run way from a difficulty or danger
[C] Face a difficulty or danger boldly
[D] Pull the bull’s horns

Answer: Option [C]
(35) To beat the air
[A] To act intelligently
[B] To make a great effort
[C] To make every possible effort
[D] To make efforts that are useless and/or vain

Answer: Option [D]
(36) I told the students to buckle down this semester.
[A] Work seriously
[B] Take it easy
[C] Drop a subject
[D] Go for a vacation

Answer: Option [A]
(37) A hard nut to crack
[A] Expensive thing
[B] A difficult problem
[C] A foolish search
[D] An easy question

Answer: Option [B]
(38) Mrs. Roy keeps an open house on Saturday evening parties – you’ll find all kinds of people there.
[A] Welcomes all members
[B] Welcomes a select group of people
[C] Keeps the doors of the house open
[D] Keeps the gates open for a few persons

Answer: Option [A]
(39) The young servant goes about with the old master.
[A] Goes around
[B] Moves around
[C] Adjusts well
[D] Tries to know more about

Answer: Option [D]
(40) To rock the boat
[A] To conspire against
[B] To agitate against
[C] To upset the balance
[D] To create difficulties

Answer: Option [D]

Chapters