Join our Telegram Channel

Daily Current Affairs Quiz 13 May 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has been conferred with the 2019 McCain Institute Award for Courage and Leadership?
A Dilip Kumar
B Chhaya Sharma
C Ramesh yadav
D Vikram Kumar

Answer: Option [C]
Chhaya Sharma has been conferred with the 2019 McCain Institute Award for Courage and Leadership.
2 Which country had begun testing the ALFA-X version of its fastest-ever Shinkansen bullet train that could reach 400 km per hour?
A Indonesia
B India
C Pakistan
D Japan

Answer: Option [D]
Japan country had begun testing the ALFA-X version of its fastest-ever Shinkansen bullet train that could reach 400 km per hour.
Advertisement
GkSeries apsc prelims 2023 test series
3 Which city has been selected by facebook as the center to develop WhatsApp’s mobile payment service?
A Hong Kong
B New York
C Bangkok
D London

Answer: Option [D]
London city has been selected by facebook as the center to develop WhatsApp’s mobile payment service.
4 58th Venice Biennale is held from 11th May to 24th November 2019 at _______
A Saudi Arabia
B Indonesia
C Bangkok
D Italy

Answer: Option [D]
58th Venice Biennale is held from 11th May to 24th November 2019 at Italy.
5 United Nations to hold Ocean Conference 2020 in __________
A India
B Saudi Arabia
C Indonesia
D Portugal

Answer: Option [D]
United Nations to hold Ocean Conference 2020 in Portugal
6 Who won the Player of the Match in the Final of IPL 2019?
A KL Rahul
B David Warner
C Kieron Pollard
D Jasprit Bumrah

Answer: Option [D]
Jasprit Bumrah won the Player of the Match in the Final of IPL 2019.
7 Who is the Vice Chief of the Air Staff (VCAS) of Indian Air Force (IAF)?
A Birender Singh Dhanoa
B Rakesh Kumar Singh Bhadauria
C Pratap Chandra Lal
D President Ram Nath Kovind

Answer: Option [A]
Rakesh Kumar Singh Bhadauria is the Vice Chief of the Air Staff (VCAS) of Indian Air Force (IAF).
8 Who won the Indian Premier League (IPL) 2019 title?
A Sunrisers Hyderabad
B Rajasthan Royals
C Mumbai Indians
D Chennai Super Kings

Answer: Option [A]
Mumbai Indians (MI) on 12th May clinched the Indian Premier League (IPL) 2019 title. MI defeated Chennai Super Kings (CSK) by one run on the last ball.
9 Who won the Madrid Open 2019 title?
A Rafael Nadal
B Roger Federer
C Novak Djokovic
D Stefanos Tsitsipas

Answer: Option [C]
Novak Djokovic, the World No. 1 tennis player, won the Madrid Open 2019 title. He defeated Stefanos Tsitsipas, the Greek tennis player, and secured 6-3, 6-4. He equalled Rafael Nadal’s record of 33 ATP Masters 1000 titles.
10 Which of the following has proposed a mobile application to aid visually impaired persons in identifying Indian currency notes?
A HDFC
B SBI
C RBI
D ICICI

Answer: Option [C]
The Reserve Bank of India proposes to come out with a mobile application to aid visually impaired persons in identifying Indian currency notes. Around 80 lakh people are likely to benefited by this initiative of RBI. The RBI has solicited bids from technology firms for developing the mobile application.
Advertisement
GkSeries Android App

Today's Top Current Affairs

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test