Advertisements

Daily Current Affairs Quiz 20 May 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which network partnered with Google for expanding WiFi footprint?
A Airtel
B BSNL
C Vodafone
D Idea

Answer: Option [B]
BSNL network partnered with Google for expanding WiFi footprint.
2 Which state became first state to list Masala Bond in overseas market?
A Karnataka
B Kerala
C Bihar
D Tamil Nadu

Answer: Option [B]
Kerala state became first state to list Masala Bond in overseas market.
3 Which country set Guinness World Records of ‘largest laundry lesson’ with the participation of 400 young men?
A Indonesia
B Saudi Arabia
C India
D Pakistan

Answer: Option [C]
India set Guinness World Records of ‘largest laundry lesson’ with the participation of 400 young men.
4 What is the name of the fastest train completed 1 Lakh kilometers without missing single trip?
A Amritha Express
B Vande Bharata Express
C Amaravati Express
D Train 18

Answer: Option [B]
Vande Bharata Express is the name of the fastest train completed 1 Lakh kilometers without missing single trip.
5 Who launched an initiative termed as HDFC Affordable Real Estate and Technology Programme (HeART)?
A Vijaya Bank
B State Bank of India
C CitiBank
D HDFC Capital Advisors

Answer: Option [D]
HDFC Capital Advisors launched an initiative termed as HDFC Affordable Real Estate and Technology Programme (HeART).
6 PV Sindhu, Saina Nehwal to spearhead Indian challenge at Sudirman Cup in _______
A Indonesia
B Pakistan
C Saudi Arabia
D China

Answer: Option [D]
PV Sindhu, Saina Nehwal to spearhead Indian challenge at Sudirman Cup in China.
7 Who was awarded the John F Kennedy Profile in Courage Award 2019?
A Nancy Pelosi
B Gerald Ford
C John Lewis
D Gabrielle Giffords

Answer: Option [A]
The USA's House of Representatives Speaker Nancy Pelosi was honoured with 2019 John F Kennedy Profile in Courage Award. She has served in House of Representatives since 1987.
8 Who recently set record on lowest 36-hole in the US PGA Championship?
A Brooks Koepka
B Jordan Spieth
C Nick Price
D Tiger Woods

Answer: Option [A]
American golfer Brooks Koepka completed the lowest 36-hole showing in Major golf history and set a record seven-stroke lead after two rounds of the US PGA Championship. Brooks Koepka now holds the 18, 36 and 72-hole scoring records for the US PGA Championship.
9 The previous record on lowest 36-hole in the US PGA Championship was held by _________.
A Jordan Spieth
B Nick Price
C Alexander Zverev
D Tiger Woods

Answer: Option [B]
The previous record on lowest 36-hole in the US PGA Championship was held by Zimbabwean Nick Price's five-shot edge in 1994.
10 Who won the Women's Singles Italian Open 2019 title?
A Caroline Wozniacki
B Victoria Azarenka
C Ashleigh Barty
D Karolína Plíšková

Answer: Option [D]
Karolína Plíšková won the Women's Singles Italian Open 2019 title.

Your Valuable Comments Please...

Today's Current Affairs Quiz & Articles
Advertisements
Work with Gkseries

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL