Advertisements

Marketing Aptitude - IBPS SBI Bank Exam Preparations - MCQs for CWE PO/Clerical/Specialist Officer Job Interview

Advertisements
(1) Marketing is
[A] producer oriented
[B] consumer oriented
[C] competitors oriented
[D] both ‘A’ and ‘B’
[E] both ‘B’ and ‘C’

Comment

Answer: Option [D]
(2) Marketing is influenced by
[A] brand image
[B] buyer behavior
[C] product demand
[D] public taste
[E] all of the above

Comment

Answer: Option [D]
Advertisement
(3) Marketing has taken a prominent position during the last decade due to
[A] increased competition
[B] government instructions
[C] foreign compulsions
[D] better literacy rate
[E] None of the above

Comment

Answer: Option [A]
(4) Marketing is definitely required when
[A] there is no monopoly
[B] supply equals demand
[C] supply exceeds demand
[D] Vdemand exceeds supply
[E] None of the above

Comment

Answer: Option [C]
(5) 'Cross selling’ means
[A] public relations
[B] selling new products
[C] selling to enemies
[D] reversal of a sale
[E] selling other products to existing customers

Comment

Answer: Option [E]
(6) Market information means
[A] knowledge level of DSAs
[B] information regarding share market
[C] information about marketing staff
[D] knowledge of related markets
[E] All of the above

Comment

Answer: Option [D]
(7) Product mix means
[A] bundle of product required by the customer
[B] various product designed by the company
[C] distributing a mix of products
[D] collecting ideas to sell better
[E] None of the above

Comment

Answer: Option [B]
(8) A situation in which consumer purchases are unplanned is called
[A] irregular demand
[B] latent demand
[C] impulse buying
[D] unwhole some laying
[E] None of the above

Comment

Answer: Option [C]
(9) Market segmentation can be resorted to by dividing the target group as per
[A] income levels of customers
[B] age of the employees
[C] marketing skills for the employees
[D] needs of the sales persons
[E] None of the above

Comment

Answer: Option [A]
(10) ‘Benchmark’ means
[A] autantion
[B] sales performance measurement
[C] mark given to sales persons
[D] standard values for comparison
[E] None of the above

Comment

Answer: Option [D]

Chapters