Join our Telegram Channel

1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 18th August 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has been recently appointed as the head of the Iran Action Group?
A Brian Hook
B James Richard Perry
C John Kerry
D Michael Richard Pence

Answer: Option [A]
Mike Pompeo, the US secretary of state, has announced the creation of the Iran Action Group (IAG). IAG is a dedicated group to coordinate and run the US's policy towards Iran following President Donald Trump's unilateral withdrawal from a multinational nuclear deal with Tehran. Brian Hook, the Department of State's director of policy planning, has been appointed as its head.
2 Pakistan's newly elected Prime Minister Imran Khan is the ______ Prime Minister Of Pakistan.
A 22nd
B 23rd
C 24th
D 25th

Answer: Option [A]
Imran Khan elected as 22nd Prime Minister Of Pakistan, take oath on 18th August. Former cricketer and Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) chief Imran Khan won with 176 seats while his opponent, PML-N's Shahbaz Sharif, secured 96 votes in the polling that took place in the National Assembly on August 17.
3 Which state has launched India's First project of Swadesh Darshan under Ministry of Tourism, Government of India?
A Tripura
B Mizoram
C Manipur
D Meghalaya

Answer: Option [C]
The Manipur Governor, Dr. Najma A. Heptulla inaugurated the project ‘Development of North East Circuit: Imphal & Khongjom’ implemented under the Swadesh Darshan Scheme of Ministry of Tourism, Government of India. The project is the first project to be completed under the Swadesh Darshan Scheme of the Government of India.
4 From which company the Chief Financial Officer (CFO) M D Ranganath has recently resigned ?
A Tech Mahindra
B Infosys
C Wipro
D HCL Technologies

Answer: Option [B]
IT major Infosys said its Chief Financial Officer M D Ranganath has resigned from the company. Ranganath will continue in his current position till November 16, 2018. Ranganath had taken over the said role after the then CFO Rajiv Bansal had quit in 2015. Ranganath has worked at Infosys for 18 years.
5 Asia Cup, 2018 will be hosted by which country?
A Bangladesh
B Pakistan
C India
D UAE

Answer: Option [D]
The Board of Control for Cricket in India (BCCI) and the Emirates Cricket Board (ECB) signed an agreement for the United Arab Emirates (UAE) to host the prestigious Asia Cup. The Asia Cup 2018 will have cricket teams from India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh and Afghanistan. The tournament will be held from September 15 to September 28 in Abu Dhabi and Dubai.
6 Taiwan is developing missiles to counter which country?
A Russia
B China
C U.S.
D Japan

Answer: Option [B]
Taiwan is building up and developing missiles and interceptors in order to counter the military expansion of China.
7 Which state launched Biju Swasthya Kalyan Yojana (BSKY) - a health care scheme, on the occasion of 72nd Independence Day?
A Assam
B Bihar
C Odisha
D Punjab

Answer: Option [C]
On the occasion of 72nd Independence Day, Odisha CM Naveen Patnaik launched Biju Swasthya Kalyan Yojana (BSKY) which is the universal health scheme in the state that will benefit 70 lakh families.
8 In FIFA ranking Which country ranks No 1?
A France
B Croatia
C Germany
D India

Answer: Option [D]
India ranks No 1 in the Fédération Internationale de Football Association (FIFA) rankings.
9 In which city the Central Government launched the 'Digital Northeast Vision Document 2022' ?
A Guwahati
B Shillong
C Agartala
D Kohima

Answer: Option [A]
The Central Government launched the 'Digital Northeast Vision Document 2022' in Guwahati. North East Indian region has become the newest member of the Centre's flagship programme 'Digital India' initiative. 'Digital Northeast India Vision 2022' envisages in implementing the initiative throughout the North East through optimum utilization of information, communication, and technology.
10 Who among the following will receive BAFTA's John Schlesinger Britannia Award 2018?
A James Cameron
B Wes Anderson
C Steve McQueen
D Quentin Tarantino

Answer: Option [C]
British director Steve McQueen will receive BAFTA's John Schlesinger Britannia Award. McQueen, who won an Oscar for 12 Years a Slave, would be this year's recipient of the John Schlesinger Britannia Award for excellence in directing. The award's previous recipients include Danny Boyle, Christopher Nolan, and Quentin Tarantino.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 20th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd August 2018

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test