Join our Telegram Channel

1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 20th August 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has been appointed as the Independent Director on the Board of Indiabulls Housing Finance in 2018?
A Gagan Banga
B Subhash Sheoratan Mundra
C Sachin Chaudhary
D Ajit Kumar Mittal

Answer: Option [B]
Subhash Sheoratan Mundra has been appointed as Independent Director on the Board of Indiabulls Housing Finance for a period of three years.SS Mundra was the Chairman of Bank of Baroda and an Executive Director at Union Bank of India.SS Mundra was the former Deputy Governor of Reserve Bank of India (RBI) and left the RBI in July 2017.
2 Who among the following has won the title of Cincinnati Masters on 19 August 2018?
A Rafael Nadal
B Roger Federer
C Novak Djokovic
D Andy Murray

Answer: Option [C]
Novak Djokovic defeated Roger Federer in the finals to win his first title of Cincinnati Masters. Novak Djokovic won the Wimbledon Championships in July 2018, was the runner-up of the Cincinnati Masters on five occasions. Novak Djokovic became the first player to win all nine ATP Masters 1000 tournaments.
3 Who won the gold medal in the 65 kg freestyle wrestling event at Asian Games 2018 in Jakarta on 19th August 2018?
A Bajrang Punia
B Lee Seung-Chul
C Yogeshwar Dutt
D Khasanov Sirojiddin

Answer: Option [A]
Bajrang Punia won the gold medal in the 65 kg freestyle wrestling event at Asian
4 Who has won the silver medal in the Men’s 10 m Air Rifle category in Jakarta on 20th August 2018?
A Haoran Yang
B Ravi Kumar
C Husain Ali
D Deepak Kumar

Answer: Option [D]
Deepak Kumar clinched India’s third medal at the Asian Games 2018 by winning the silver medal in the Men’s 10m Air Rifle category in Jakarta on 20th August 2018. Deepak Kumar had earlier won the bronze medal at the 2018 ISSF World Cup in Mexico in the 10-metre air rifle mixed team event. China’s Haoran Yang won the gold with an Asian Games.
5 Which state police organizes workshop to prevent cybercrime threats on real-time basis ?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Punjab
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Punjab police organizes workshop to prevent cybercrime threats on real-time basis.
6 Who has been appointed as an independent Director of Indiabulls Housing Finance (IBHFL)?
A Gagan Banga
B Ajit Kumar Mittal
C S.S.Mundra
D Sameer Gehlaut

Answer: Option [C]
Indiabulls Housing Finance (IBHFL), India’s second-largest housing finance company, appointed Mr.S.S.Mundra as an independent director on the board of the company. He is the former Deputy Governor of the Reserve Bank of India.
7 India has tested a missile recently. What is the name of the missile?
A AGNI- VI
B BULAVA
C AGNI - VIII
D HELINA

Answer: Option [D]
HELINA is the name of the missile which is tested by India recently.
8 Recently, Kofi Annan passed away on 18th August 2018. He was the chief of which organization?
A Former United Nations chief
B Former Manager of Barcelona
C President of the World Bank
D Director-General of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)

Answer: Option [A]
Former United Nations chief and Nobel Peace Prize laureate General Kofi Annan passed away.Annan was the first black African who served two terms as U.N. SecretaryGeneral in New York from 1997-2006.He later also served as the UN special envoy for conflict-ridden Syria.In 2001, Annan and the UN were jointly awarded the Nobel Peace Prize.
9 In which of the following countries has Sushma Swaraj inaugurated the 'Panini Language Laboratory'?
A Indonesia
B Singapore
C Nepal
D Mauritius

Answer: Option [D]
External Affairs Minister (EAM) Sushma Swaraj inaugurated 'Panini Language Laboratory' at Mahatma Gandhi Institute (MGI) in Mauritius. The lab, gifted by the Indian government, will help MGI in teaching Indian languages in Mauritius. The lab would serve as medium to generate more interest in learning Hindi amongst the youngsters thereby strengthening the language.
10 Which country won SAFF U-15 Championship Defeating Bangladesh?
A Indonesia
B Saudi Arabia
C India
D Pakistan

Answer: Option [C]
India won SAFF U-15 Championship Defeating Bangladesh.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 20th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd August 2018

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test