Join our Telegram Channel

1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 6th August 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who among the following has become 6th Indian woman to enter top 200 Tennis rankings in Singles?
A Rutuja Bhosale
B Ankita Raina
C Pranjala Yadlapalli
D Karman Kaur Thandi

Answer: Option [D]
Karman Kaur Thandi, 20-year-old Delhi girl, becomes 6th Indian woman to enter top 200 Tennis rankings in Singles. She jumped 32 places and now ranked 200th in the WTA (Women's Tennis Association) list.
2 Name of the joint venture between the government and the state-owned ONGC is?
A SPIC
B IFFCO
C Pawan Hans
D Oman India Fertilizer Company

Answer: Option [C]
Helicopter services provider Pawan Hans is a joint venture between the government and the state-owned ONGC
3 Number of women judges in the supreme court is?
A 3
B 4
C 5
D 6

Answer: Option [A]
There are 3 women judges in the supreme court.
4 Which country announces new organ donation plan to address Indian-origin shortages ?
A USA
B Japan
C China
D United kingdom

Answer: Option [D]
United kingdom announces new organ donation plan to address Indian-origin shortages.
5 The number of research projects approved by union government under ‘IMPRINT-2’ scheme is?
A 120
B 122
C 130
D 135

Answer: Option [B]
Around 122 research projects are approved by union government under ‘IMPRINT-2’ scheme.
6 Women's Hockey Tournament,2018 is won by?
A Spain
B Japan
C Netherlands
D India

Answer: Option [C]
Netherlands won Women's Hockey Tournament.
7 Who won gold in BWF Olympic 2018 in Nanjing?
A Saina Nehwal
B Tai Tzu-ying
C P.V.Sindhu
D Carolina Marin

Answer: Option [D]
Spanish badminton ace Carolina Marin won gold in BWF women's World Championships 2018, in Nanjing. She created history by becoming the first woman to win three badminton World titles with an emphatic victory. She beat P.V.Sindhu of India by 21-19, 21-10 in Nanjing.
8 Which Indian Cricketer completes 7000 runs as captain?
A Rohit Sharma
B MS Dhoni
C Ravindra Jadeja
D Virat Kohli

Answer: Option [D]
Virat Kohli completes 7000 runs as captain.
9 Which State replaces Gujarat to top ‘most investor-friendly’ destination list?
A Andhra Pradesh
B Delhi
C Haryana
D Rajasthan

Answer: Option [B]
Delhi replaces Gujarat to top ‘most investor-friendly’ destination list.
10 The 10th annual conference on oral implantology has recently held in which city?
A New Zealand
B New Jersey
C New Delhi
D New Guinea

Answer: Option [C]
On August 3, the 10th International conference on oral implantology was held in New Delhi to enhance the awareness and knowledge on the latest innovations and technologies in oral implantology world over. The 3-day conference hosted by Academy of Oral Implantology (AOI) has representations by doctors from the UK, the US, Israel, Austria, Germany, Italy, South Korea and Spain. Oral implantology is a highly dynamic specialty and has over the years, introduced innumerable modifications and improvements for dental treatment of patients. The vision is to promote latest technologies and encourage younger doctors, in the field of innovation. Experienced professionals will share their work, expertise with the younger crop and this translates into sharing of knowledge from different parts of the globe. Various companies from the medical field have also showcased their advanced products and technologies. Teeth decay, loss of teeth due to old age, diseases or accidents, bad and crooked teeth, teeth decay happen due to bad oral hygiene. The event also seeks to raise awareness about oral hygiene for better dental care.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 20th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd August 2018

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test