Join our Telegram Channel

1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 3rd August 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who among the following has been recently selected as the Judge of Supreme Court of India?
A Gita Mittal
B Hrishikesh Roy
C KM Joseph
D KS Jhaveri

Answer: Option [C]
Uttarakhand Chief Justice KM Joseph along with Madras HC Chief Justice Indira Banerjee and Orissa HC Chief Justice Vineet Saran are elevated as Supreme Court judges recently.
2 The first US company to reach $1 trillion market value is?
A Wallmart
B Microsoft
C Amazon
D Apple

Answer: Option [D]
Apple Inc. creates the history as the first U.S.-based company with a market value of $1 trillion.
3 In which state NABARD has sanctioned Rs 772 Crore For Water Projects?
A Uttarakhand
B Haryana
C Kerela
D Himachal Pradesh

Answer: Option [B]
NABARD sanctions Rs 772 Crore For Water Projects In Haryana.
4 Men’s Individual title at World Junior Squash Championships 2018 is won by?
A Araby Diego
B Rowden Reda
C Elias Satan Watanabe
D Mostafa Asal

Answer: Option [D]
Mostafa Asal won the Men’s Individual title at World Junior Squash Championships 2018.
5 Which of the following organization has launched Dedicated Portal FOCAL For Cargo Owners And Shippers ?
A Indian Army
B Indian Navy
C Indian Police
D IWAI

Answer: Option [D]
IWAI launches Dedicated Portal FOCAL For Cargo Owners And Shippers.
6 Who won 6th Hungarian Formula 1 Grand Prix recently?
A Sebastian Vettel
B Daniel Ricciardo
C Lewis Hamilton
D Max Verstappen

Answer: Option [C]
Lewis Hamilton won 6th Hungarian Formula 1 Grand Prix recently.
7 Which of the following states is to Implement Biofuel Policy recently?
A Kerela
B Rajasthan
C Bihar
D Uttar Pradesh

Answer: Option [B]
Rajasthan is going to Implement Biofuel Policy.
8 Who has been elected as the new President of Zimbabwe recently?
A Robert Mugabe
B Emmerson Mnangagwa
C Nelson Mandela
D Canaan Banana

Answer: Option [B]
Emmerson Mnangagwa won Presidential election in Zimbabwe recently.
9 Which state government has launched “Swachhameva Jayate”, a campaign in rural areas to take a pledge on cleanliness.
A Bihar
B Karnataka
C New Delhi
D Punjab

Answer: Option [B]
10 Which country has recently joined ASEAN treaty recently?
A Malaysia
B Indonesia
C Iran
D Philippines

Answer: Option [C]
Iran officially joins ASEAN (The Association of Southeast Asian Nations) treaty recently.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 20th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd August 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd August 2018

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test