Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 1st April 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who is designated as new Strategic Forces Command (SFC) Chief?
A Vikram Singh
B Suresh kumar
C Mohammed Ali
D NS Dhillon

Answer: Option [D]
NS Dhillon is designated as new Strategic Forces Command (SFC) Chief.
2 On which day was Earth Hour 2019 celebrated?
A 30th March
B 31st March
C 1st April
D 2nd April

Answer: Option [A]
Earth Hour 2019 was celebrated in 188 countries worldwide on 30 March 2019. To mark this day, cities worldwide turned their lights off for one hour from 8:30 pm to 9:30 pm local time. It was the 13th edition of Earth hour and the campaign of Earth Hour 2019 was ‘Connect2Earth’ It was aimed at building mass awareness on the importance of nature and create an unstoppable movement for nature.
Advertisement
3 Which team won Azlan Shah Cup 2019?
A South Korea
B Malaysia
C India
D Japan

Answer: Option [C]
India has lost to South Korea in the final of Sultan Azlan Shah Hockey tournament at Ipoh in Malaysia. South Korea lifted the title, defeating India in a shoot out 4-2.
4 Which country won the Azlan Shah hockey cup 2019?
A South Korea
B Pakistan
C Bangladesh
D India

Answer: Option [A]
South Korea won the Azlan Shah hockey cup 2019 by defeating India South Korea won this for the 3rd time, earlier in 1996 and shared with India in 2010 The host country for Azlan Shah hockey cup was Malaysia which finished 3rd after defeating Canada by 4-2 goals.
5 Who is appointed as MD and CEO of ICICI Securities 4 ?
A Ramesh Rajan
B Suresh Kumar
C Dinesh Karthick
D Vijay Chandok

Answer: Option [D]
Vijay Chandok is appointed as MD and CEO of ICICI Securities 4.
6 Who became the first player to hit a century in the twelfth edition of the Indian Premier League?
A Yuvraj Singh
B Sanju Samson
C Suresh Raina
D Virat Kohli

Answer: Option [B]
Sanju Samson became the first player to hit a century in the twelfth edition of the Indian Premier League. He is a Rajasthan Royals batsman and achieved this feat against Sunrisers Hyderabad. He took 54 balls to reach the three-figure mark.
7 Who is appointed the Flag Officer Commanding Karnataka Naval Area?
A Ganesh Kumar
B Suresh Kumar
C Dinesh Karthick
D Mahesh Singh

Answer: Option [D]
Mahesh Singh is appointed the Flag Officer Commanding Karnataka Naval Area.
8 In which Country did Russia open a helicopter training centre?
A Venezuela
B Austria
C India
D China

Answer: Option [A]
Rosoboronexport, Russia’s arms export company, has opened a training Centre for military helicopter pilots in Venezuela after Moscow flew in troops and equipment.
9 Which country launched its first data relay satellite, the Tianlian I-01?
A India
B China
C UK
D USA

Answer: Option [B]
China launched its first data relay satellite, the Tianlian I-01 China has successfully launched the first of its new-generation data relay satellites into orbit that will provide data relay, measurement, and control services for its manned spacecraft. The satellite is developed by the China Academy of Space Technology under the China Aerospace Science and Technology Corporation
10 Who won the Miami Open (tennis) 2019 for Men's singles?
A Roger Federer
B D.Shapovalov
C Rafael Nadal
D John Isner

Answer: Option [D]
Switzerland’s Roger Federer defeats USA’s John Isner in straight sets to lift his 101st career title at the Miami Open.
Advertisement

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group