Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 23 April 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 What is India's rank in 17th in Global Startup Ecosystem?
A 15th
B 16th
C 17th
D 18th

Answer: Option [C]
India ranked 17th in Global Startup Ecosystem.
2 What is India's overall rank in 2019 Index of Cancer Preparedness (ICP)?
A 15th
B 17th
C 19th
D 20th

Answer: Option [C]
The Economist Intelligence Unit (EIU) has released the 2019 Index of Cancer Preparedness (ICP) in which India's overall rank is 19th out of 28 countries, with a score of 64.9.
Advertisement
3 Which country declared joint border ‘reaction force’ with Pakistan?
A India
B China
C Afghanistan
D Iran

Answer: Option [D]
Iran’s President Hassan Rouhani announced that Iran and Pakistan to create a joint ‘reaction force’ on the border between the two countries, for combatting terrorism.
4 Which ministry inked MoU with CSIR to cooperate in the field of research and education?
A Ministry of Internal Affairs
B Ministry of Ayush
C Ministry of Finance
D Ministry of External Affairs

Answer: Option [B]
Ministry of Ayush inked MoU with CSIR to cooperate in the field of research and education.
5 Which insurance company launched its new product – cyber defence insurance?
A Birla Sun Life Insurance
B Aviva General Insurance
C Aegon Life Insurance
D SBI General Insurance

Answer: Option [D]
SBI General Insurance company launched its new product – cyber defence insurance.
6 Which company signed a deal with India Post to modernise a network of more than 1,50,000 post offices in India?
A Cognizant Technology Solutions (CTS)
B HCL Technologies
C Infosys
D Tata Consultancy Services (TCS)

Answer: Option [D]
India's largest IT services company, Tata Consultancy Services (TCS), has partnered with the Department of Posts in a bid to transform it into a multi-service digital hub, modernise the delivery of mail and packages, enhance customer experience, and launch innovative services that will drive new revenues.
7 How many medals did India bag on the opening day of Asian Athletics Championships 2019?
A 4
B 5
C 6
D 7

Answer: Option [B]
India won five medals, including two silver and three bronze medals on the opening day of Asian Athletics Championships 2019. Javelin thrower Annu Rani and 3000-meter steeple chaser Avinash Sable won the silver medals. Quartermiler M P Poovamma, 5000-meter runner Parul Choudhary and 10000-meter runner Gavit Murali Kumar bagged a bronze each.
8 The Asian Tea Alliance (ATA), a union of five tea-growing and consuming countries, was launched in _______.
A Indonesia
B India
C China
D Japan

Answer: Option [C]
The Asian Tea Alliance (ATA), a union of five tea-growing and consuming countries, was launched in Guizhou in China. The members of the alliance are: Indian Tea Association, China Tea Marketing Association, Indonesian Tea Marketing Association, Sri Lanka Tea Board and Japan Tea Association.
9 Who Chairs at the London School of Economics and Political Science (LSE) for research on inequality?
A Naresh kumar
B Suresh rajan
C Rajesh Sharma
D Amartya Sen

Answer: Option [D]
Amartya Sen Chairs at the London School of Economics and Political Science (LSE) for research on inequality.
10 Who is the president of Egypt?
A Abdel Fattah el-Sisi
B Hassan Rouhani
C Mostafa Madbouly
D Mahmoud El-Sharif

Answer: Option [A]
The current president of Egypt is Abdel Fattah el-Sisi, elected in 2014.
Advertisement

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group