Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 25 April 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 "World Malaria Day" is observed on ......
A 24 April
B 25 April
C 26 April
D 27 April

Answer: Option [C]
"World Malaria Day" is observed on 25th April every year.
2 What is the theme of World Malaria Day 2019?
A End Malaria For Good
B Counting malaria out
C Zero malaria starts with me
D Ready to beat malaria

Answer: Option [C]
The theme of World Malaria Day 2019 is ‘Zero malaria starts with me.’ World Malaria Day is an international event observed every year on 25 April, to spread awareness about malaria disease globally and to promote efforts to prevent malaria around the world.
Advertisement
3 Which Indian company introduced a platform for Wholesale Cryptocurrency Trading ?
A ICO information
B Quick X
C BuyUcoin
D Nuclear Vision

Answer: Option [C]
BuyUcoin, Indian company introduced a platform for Wholesale Cryptocurrency Trading
4 Which bank becomes the first Destination Bank to launch debit card based e-mandates On NPCI’s E-Mandate API Platform?
A Dena Bank
B Yes Bank
C State Bank of India
D Kotak Mahindra Bank

Answer: Option [D]
Kotak Mahindra Bank becomes the first Destination Bank to launch debit card based e-mandates On NPCI’s E-Mandate API Platform.
5 Which central Bank became the first Asia-Pacific (APAC) central bank to begin interest rate easing cycle?
A Reserve Bank of India
B People's Bank of China
C Bank of Russia
D Reserve Bank of Australia

Answer: Option [A]
According to Fitch Ratings - APAC (Asia-Pacific) sovereign credit overview report, the Reserve Bank of India (RBI) is the first central bank in the Asia Pacific region to begin an explicit interest rate easing cycle buoyed by benign food inflation and easier global financial condition.
6 Which State government launched Zero Fatality Corridor program?
A Gujarat
B Tamil Nadu
C Arunachal Pradesh
D Delhi

Answer: Option [D]
Zero Fatality Corridor program is organised by Delhi Government.
7 P9.How many medals were bagged by India in Asian Athletics Championships 2019?
A 15
B 16
C 17
D 18

Answer: Option [C]
India bagged 17 medals overall, including 3 gold, 7 silver and 7 bronze medals. India end at fourth place in the medal tally. China tops the medal table of 2019 Asian Athletics Championships with 29 medals in total. Bahrain (22 medals) and Japan (18 medals) secured second and third place respectively in medal table.
8 Who is appointed as Indian Overseas Bank’s new MD & CEO?
A Varun Kumar
B Vidhya Rajan
C Suresh Kumar
D Karnam Sekar

Answer: Option [D]
Karnam Sekar is appointed as Indian Overseas Bank’s new MD & CEO.
9 Which team recently secured ODI status for first time?
A United States
B Hong Kong
C Namibia
D Canada

Answer: Option [A]
The United States Cricket Team sealed one-day international status for the first time with a third straight victory at the World Cricket League Division 2 event in Namibia.
10 Which Country ranked first in the countries for startup environment of global countries as per the StartupBlink report?
A Israel
B UK
C Canada
D US

Answer: Option [D]
The United States ranked first in the countries for the startup environment of global countries as per the StartupBlink report.
Advertisement

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group