Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 12 April 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 What is the new open Cloud platform unveiled by Google to manage apps from anywhere?
A Anthos
B Cloud Run
C BigQuery
D Vision AI

Answer: Option [A]
Google has introduced a new open platform called Anthos to run and manage apps from anywhere. Based on the Cloud Services Platform that Google announced in 2018, Anthos lets users run applications on existing on-premise hardware investments or in the Public Cloud.
2 Which country issues 2,200 visas for Sikh pilgrims?
A West Indies
B Saudi Arabia
C Indonesia
D Pakistan

Answer: Option [D]
Pakistan issues 2,200 visas for Sikh pilgrims.
Advertisement
3 Which of the following Indian city is ranked one on the WHO’s list of ‘15 most polluted cities in the World’?
A Delhi
B Kanpur
C Faridabad
D Varanasi

Answer: Option [B]
Kanpur in Uttar Pradesh is the most polluted city in the world and is ranked one on the list. Faridabad in Haryana has been ranked second. Varanasi is ranked third and Delhi is ranked sixth on the list.
4 India and ------ vow to strengthen bilateral political & economic ties.
A Saudi Arabia
B Singapore
C Indonesia
D Netherlands

Answer: Option [D]
India and Netherlands vow to strengthen bilateral political & economic ties.
5 With which country India inked pact to collaborate on solutions for smart cities, clean tech?
A Scotland
B Sweden
C Qatar
D Denmark

Answer: Option [B]
India, Sweden inked pact to collaborate on solutions for smart cities, clean tech. The programme was co-funded by Indian Department of Science and Technology (DST) and Swedish agency Vinnova.
6 PAISALO Digital Limited signed the first co-origination loan agreement with ________
A State Bank of India
B HDFC Bank
C Yes Bank
D ICICI Bank

Answer: Option [A]
PAISALO Digital Limited signed the first co-origination loan agreement with State Bank of India (SBI).
7 Who is named the best Athletic Coach in Asia 2019 for the short-haul run category?
A Subhdeep Singh
B Cho Jae-beom
C Ma Junren
D Eni Nuraeni

Answer: Option [D]
Indonesian Eni Nuraeni was named by Asian Athletic Association (AAA) as the best athletic coach in Asia for the short-haul run category in 2019.
8 Where is the headquarters of Asian Athletic Association (AAA) located?
A Malaysia
B India
C Singapore
D China

Answer: Option [C]
The headquarters of the Asian Athletic Association (AAA) located in Singapore.
9 Which state Introduces seven doctors to contest LS elections this time?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Tamil Nadu
D Maharashtra

Answer: Option [D]
Maharashtra state Introduces seven doctors to contest LS elections this time.
10 Which of the following India's flagship programme was felicitated with ‘Public Water Agency of the Year’ award at Global Water Summit?
A Paramparagat Krishi Vikas Yojana
B AMRUT Yojana
C HRIDAY Yojana
D Namami Ganga Yojana

Answer: Option [D]
India's flagship programme, National Mission for Clean Ganga (NMCG) or Namami Gange was felicitated with ‘Public Water Agency of the Year’ award by Global Water Intelligence at the Global Water Summit in London.
Advertisement

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group