Daily Current Affairs Quiz 11th December 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who is appointed as the new Chairman of SWIFT India?
A Ajay Gupta
B Atanu Kumar Das
C Kiran Shetty
D Arundhati Bhattacharya

Answer: Option [D]
Arundhati Bhattacharya, the ex-SBI chief, is . Ms.Bhattacharya will succeed former banker M.V. Nair, who is stepping down after completing five years with the company.
2 Which team won the 115th All India 'Aga Khan Gold Cup' hockey tournament 2018 in Delhi?
A MP Hockey Academy
B SAIL Hockey Academy
C Army XI Danapur
D Chandigarh XI

Answer: Option [B]
Steel Authority of India's Hockey Academy won the 115th All India 'Aga Khan Gold Cup' hockey tournament 2018 in Delhi on 10 December 2018. They defeated the Army XI Danapur in the final match. SAIL's Hockey Academy is run SAIL's Rourkela Steel Plant. Aga Khan Gold Cup is one of the oldest hockey tournaments in the country
3 Recently, the 'Climate Change Performance Index' (CCPI) 2019 was published by international NGO Germanwatch and the New Climate Institute along with the Climate Action Network (CAN). What is the rank of India?
A 10th
B 11th
C 12th
D 13th

Answer: Option [B]
The 'Climate Change Performance Index' (CCPI) 2019 was published by international NGO Germanwatch and the New Climate Institute along with the Climate Action Network (CAN) on 11 December 2018. India was ranked 11th in the Climate Change Performance Index, up from 14th in 2017. Sweden leads this ranking (Rank 4), followed by Morocco and Lithuania.
4 Who is awarded for the best woman Parliamentarian Award?
A Smt . Mayawati Kumari
B Smt.Basava Rajeswari
C Smt. Maneka Sanjay
D Smt.Kanimozhi

Answer: Option [D]
Smt.Kanimozhi is awarded for the best woman Parliamentarian Award.
5 India and the Asian Development Bank have signed a loan agreement of $31 million for a tourism project in ________.
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Karnatala
D Tamil Nadu

Answer: Option [D]
The government of India and the Asian Development Bank signed a loan agreement of $31 million for a tourism project in Tamil Nadu on 11 December 2018. The Project is expected to improve the tourism infrastructure in Tamil Nadu. The project will support the conservation and restoration of eight heritage monuments, one museum and three temples.
6 Which state Government launches 24-hour helpline 181 for women ?
A Andhra Pradesh
B Kerala
C Tamil Nadu
D Odisha

Answer: Option [C]
Tamil Nadu state Government launches 24-hour helpline 181 for women.
7 Who amongst these was conferred with the 'Sahitya Akademi Award 2018' for his novel 'Marom'?
A Shyam Sundar Besra
B Rupa Bajwa
C Malathi Rao
D Arundhati Roy

Answer: Option [A]
Shyam Sundar Besra has been conferred the 'Sahitya Akademi Award 2018' on 5 December 2018. He has been awarded for his novel 'Marom' in Santhali language. The novel highlights the situation emerged after the two main industrial development of the Santhal area after Independence. He is the Chief Inspector of Ticket working in Asansol Division of Eastern Railway.
8 Which city Khelo India Youth Games to be held ?
A Secunderabad
B Chennai
C Hyderabad
D Pune

Answer: Option [D]
Khelo India Youth Games to be held in Pune.
9 Very recently, Which country became a full member of the Financial Action Task Force (FATF)?
A Italy
B Israel
C Iran
D Iraq

Answer: Option [B]
Israel became a full member of the Financial Action Task Force (FATF) on 10 December 2018. Membership of the FATF will present Israel as a safe and attractive place for investments. The FATF is an intergovernmental organisation founded in 1989 to combat money laundering and terrorism financing. The headquarters of FATF is in Paris, France. President of FATF is Marshall Billingslea.
10 Which country opened consulate, under Dilip Chandan, in Gujarat to push business ties?
A Kazakhstan
B Canada
C Afghanistan
D Canada

Answer: Option [A]
Kazakhstan opened consulate, under Dilip Chandan, in Gujarat to push business ties.

Daily Current Affairs Quiz - 31st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st December 2018

Your Valuable Comments Please...