Daily Current Affairs Quiz 25th December 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which bank has launched a special Rupay card for Kumbh Mela 2019?
A SBI
B HDFC
C ICICI
D PNB

Answer: Option [D]
Punjab National Bank (PNB) has launched a special card for Kumbh Mela 2019. The bank has partnered with the Uttar Pradesh government to create a model for digitization at Kumbh Mela 2019. For convenient and hassle-free transactions at these shops, the bank has created the 'PNB Rupay' card which works even without the internet.
2 Fifteenth Global SME Business Summit is being held in?
A New Delhi
B Karnataka
C Hyderabad
D Thane

Answer: Option [A]
Fifteenth Global SME Business Summit is held in New Delhi.
3 Which state has become the first state in the country to appoint out-of-state trade representatives?
A Punjab
B Haryana
C Maharashtra
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Maharashtra has become the first state in the country to appoint out-of-state trade representatives. The Maharashtra State Agriculture Marketing Board (MSAMB) appointed six trade representatives to promote trade in semi-perishable commodities. They will also collect relevant market information. They have been posted in Punjab, Haryana, Delhi, Rajasthan, West Bengal, Assam, and Tamil Nadu.
4 Nightingale of Assam singer Dipali Borthakur passed away on which day?
A 20th December,2018
B 21st December,2018
C 22nd December,2018
D 23rd December,2018

Answer: Option [B]
Nightingale of Assam singer Dipali Borthakur passed away on 21st December, 2018.
5 Where will the 106th edition of the Indian Science Congress be held on 3rd January 2019?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Punjab
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
The 106th Indian Science Congress will be held on 3 January 2019 at Lovely Professional University in Punjab. The theme of the four-day event is 'Future India: Science and Technology'. The aim of the event is to bring together science fraternity from across the world to discuss innovations and researches. It is organised by the Indian Science Congress Association.
6 Who is elected as president of Archery Association of India ?
A Ramesh Gupta
B Dilip Kumar
C Naresh Kumar
D B V P Rao

Answer: Option [D]
B V P Rao is elected as president of Archery Association of India.
7 Where was 'Sadaiv Atal', the memorial of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee, inaugurated on 25th December 2018?
A Gujarat
B Delhi
C Bihar
D Uttar Pradesh

Answer: Option [B]
Sadaiv Atal', the memorial of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee, was inaugurated in Delhi on 25 December 2018. He passed away on 16 August 2018 after a prolonged illness. The memorial project was funded by the Atal Smriti Nyas Society. 'Sadaiv Atal' memorial will be managed by a trust headed by Lok Sabha Speaker Sumitra Mahajan.
8 A UNESCO Category 2, International Training Centre for Operational Oceanography, inaugurated at INCOIS in ---------------?
A Pune
B Hyderabad
C New Delhi
D Chennai

Answer: Option [B]
A UNESCO Category 2, International Training Centre for Operational Oceanography, inaugurated at INCOIS in Hyderabad.
9 In which state was India's longest rail-cum-road bridge - Bogibeel Bridge inaugurated on 25 December 2018?
A Assam
B Manipur
C Mizoram
D Tripura

Answer: Option [A]
India's longest rail-cum-road bridge - Bogibeel Bridge was inaugurated in Assam on 25 December 2018. The Bridge is situated 17 km downstream of Dibrugarh city in Assam. It crosses the Brahmaputra river and will connect Assam's Dibrugarh town with Dhemaji. The bridge will also facilitate faster movement of army troops and supplies to Arunachal Pradesh.
10 When is Good Governance Day observed every year?
A 20th December
B 22nd December
C 25th December
D 28th December

Answer: Option [C]
Good Governance Day is observed annually on 25th December, the birth anniversary of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee. Good Governance Day was established by the government of India in 2014. The aim of the day is to make people aware of the government's commitment to providing a transparent and accountable administration in the country.

Daily Current Affairs Quiz - 31st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st December 2018

Your Valuable Comments Please...