Daily Current Affairs Quiz 17th December 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Where has the Information Fusion Centre for the Indian Ocean Region been established by the Indian Navy?
A Maharashtra
B Andhra Pradesh
C Haryana
D Taml Nadu

Answer: Option [C]
The Navy will inaugurate the Information Fusion Centre (IFC) for the Indian Ocean Region (IOR). Through this Centre, information on 'white shipping', or commercial shipping, will be exchanged with countries in the region to improve maritime domain awareness in the Indian Ocean. The IFC has been established at the Navy’s Information Management and Analysis Centre (IMAC) in Gurugram, Haryana.
2 Foundation Stone of Institute of High-Altitude Medicinal Plants (IHAMP) laid in ---------------?
A Andhra Pradesh
B Jammu and Kashmir
C Kerala
D Arunachal Pradesh

Answer: Option [B]
Foundation Stone of Institute of High-Altitude Medicinal Plants (IHAMP) laid in Jammu and Kashmir.
3 Bhupesh Baghel took the oath as the Chief Minister for which state on 17 December 2018?
A Himachal Pradesh
B Chhattisgarh
C Rajasthan
D Madhya Pradesh

Answer: Option [B]
Bhupesh Baghel was appointed as the Chief Minister of Chhattisgarh. He took the oath of Chief Minister on 17 December 2018 in Raipur. Baghel will be Chhattisgarh's third Chief Minister and the Congress's second CM in the state.
4 Who was crowned Miss India Worldwide 2018?
A Katrina Raif
B Vijaya Shree
C Nithya Kumari
D Shree Saini

Answer: Option [D]
Shree Saini crowned as Miss India Worldwide 2018.
5 Who was named 'Miss Universe 2018' in the pageant competition in Bangkok on 17 December 2018?
A Tamaryn Green
B Sthefany Gutierrez
C Catriona Gray
D Nehal Chudasama

Answer: Option [C]
The Philippines’ Catriona Gray was named 'Miss Universe 2018' in the pageant competition concluding in Bangkok on 17 December 2018. She is the fourth person from the Philippines who has won the international beauty pageant. The first runner-up was Tamaryn Green of South Africa and the second runner-up was Sthefany Gutierrez of Venezuela
6 Who was honoured with the French Knight of the National Order of Merit award in Mumbai?
A Naresh Kumar
B Vikram Raj
C Sathish Kumar
D Ashok Amritraj

Answer: Option [D]
Ashok Amritraj was honoured with the French Knight of the National Order of Merit award in Mumbai.
7 Who won the Badminton World Federation World Tour Finals tournament on 16 December 2018?
A PV Sindhu
B Carolina Marin
C Ratchanok Intanon
D Nozomi Okuhara

Answer: Option [A]
PV Sindhu won the season-ending Badminton World Federation (BWF) World Tour Finals tournament on 16 December 2018. She is the first Indian to win the gold medal in BWF World Tour Finals tournament. She defeated the Nozomi Okuhara in the final match.
8 Which sports player makes record to score 25 Test Centuries after Sir Don Bradman?
A Sachin Tendulkar
B MS Dhoni
C Virat Kohli
D Rohit Sharma

Answer: Option [C]
Virat Kohli sports player makes record to score 25 Test Centuries after Sir Don Bradman.
9 Where did the 37th Senior National Rowing Championship begin on 17 December 2018?
A Maharashtra
B West Bengal
C Odisha
D Tamil Nadu

Answer: Option [A]
The 37th Senior National Rowing Championship began in the Army Rowing Node in Pune on 17 December 2018. Around 500 rowers and coaches from various rowing associations across the country will take part in the Championship. The Rowers for the World Championships-2019 will be selected from this event. World Championship -2019 is the first qualifying Championship for the 2020 Tokyo Olympics.
10 When did Bangladesh celebrate its 47th anniversary of the ‘Victory Day’?
A December 15
B December 16
C December 17
D December 18

Answer: Option [B]
Bangladesh on its 47th anniversary of the ‘Victory Day’, December 16, honoured 12 Indian war veterans, marking its emergence as an independent nation following the 1971 Liberation War.

Daily Current Affairs Quiz - 31st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st December 2018

Your Valuable Comments Please...