Daily Current Affairs Quiz 2nd December 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which of the following organisations has released the report titled 'Children, HIV and AIDS: The World in 2030'?
A World Bank
B UNICEF
C UNESCO
D WHO

Answer: Option [B]
The report titled 'Children, HIV and AIDS: The World in 2030' was released by UNICEF on 29 November 2018.
2 Who won the ‘World Chess Championship 2018’ title?
A Viswanathan Anand
B Fabiano Caruana
C Magnus Carlsen
D Sergey Karjakin

Answer: Option [C]
World number one Norwegian Magnus Carlsen has retained his World Chess Championship title, beating US opponent Fabiano Caruana in a tie-breaker event.
3 The 12-day joint exercise 'Cope India 2019' will be held in which state?
A Rajasthan
B Tamil Nadu
C West Bengal
D Uttar Pradesh

Answer: Option [C]
Air forces of the United States and India are scheduled to participate in a 12-day joint exercise 'Cope India 2019' in West Bengal from 3 to 14 December 2018.
4 Which countries co-hosted the first global conference on the sustainable blue economy?
A Indonesia and Malaysia
B Russia and Germany
C Japan and Canada
D China and Bangladesh

Answer: Option [C]
The first Sustainable Blue Economy Conference was held in Nairobi, capital of Kenya. It was organized by Kenya and co-hosted by Japan and Canada.
5 First global conference on Blue Economy held in _________
A Nairobi, Kenya
B Beijing, China
C Tokyo, Japan
D Montreal, Canada

Answer: Option [A]
Kenya, Japan and Canada co-hosted the first global conference on the sustainable blue economy in Nairobi from 26 to 28 November 2018, in an event which brought together over 4,000 participants from around the world.
6 Who is the new chairman of Union Public Service Commission (UPSC)?
A Arvind Saxena
B M Sathiyavathy
C Bhim Sain Bassi
D A.M. Naik

Answer: Option [A]
On 28 November 2018, the President of India appointed Arvind Saxena as the Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC).
7 Who is appointed as next CEO of World Gold Council ?
A Ankit Kumar
B Suresh Kumar
C Naresh Kumar
D David Tait

Answer: Option [D]
David Tait is appointed as next CEO of World Gold Council.
8 Who is the new Chief Election Commissioner of India?
A Akhilesh Ranjan
B Nageshwara Rao Guntur
C Sunil Arora
D Achal Kumar Jyoti

Answer: Option [C]
President Ram Nath Kovind appointed Sunil Arora as the new Chief Election Commissioner (CEC) on 26 November 2018.
9 Which of the following sport has been approved under UNESCO's world’s most treasured cultural practices?
A Kite flying
B Korean wrestling
C Neolttwigi
D Tuho

Answer: Option [B]
UNESCO accepted a joint bid for Korean wrestling to be recognized as one of the world’s most treasured cultural practices.
10 Which film has won the 'Golden Peacock Award' at the 49th International Film Festival of India (IFFI)?
A Donbass
B Manta Ray
C Pity
D Amin

Answer: Option [A]
'Donbass' has won the 'Golden Peacock Award' at the 49th International Film Festival of India (IFFI) on 28 November 2018.

Daily Current Affairs Quiz - 31st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st December 2018

Your Valuable Comments Please...