Daily Current Affairs Quiz 7th December 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 The "Armed Forces Flag Day" is observed throughout India on which day ?
A 6th December
B 7th December
C 8th December
D 9th December

Answer: Option [B]
The Armed Forces Flag Day is observed throughout India on 7th December. The aim of the day is to honour the martyrs as well as men and women in uniform, who valiantly fight on borders to safeguard India. The ‘Armed forces Flag Day Fund’ (AFFDF) has been constituted by the Government of India for the welfare and rehabilitation of the Ex-Servicemen (ESM) community.
2 Where did Infosys open its new technology and innovation hub recently?
A Columbus, Ohio
B Frankfurt, Germany
C Ottawa, Canada
D Hartford, Connecticut

Answer: Option [D]
Infosys opened its new technology and innovation hub in Hartford, Connecticut. It has hired more than 7,000 American workers in the last 18 months.
3 Who amongst these won the 'Admiral's Cup' Sailing Regatta 2018?
A Team USA
B Team Italy
C Team USA
D Team Singapore

Answer: Option [B]
The ninth edition of 'Admiral's Cup' Sailing Regatta 2018 concluded on 6 December 2018 in Kerala. Team Italy won the 'Admiral's Cup' Sailing Regatta 2018. Team Singapore came second and Team USA came third. 'Admiral’s Cup' Regatta is a prestigious international military sailing event hosted annually by Indian Naval Academy (INA), Ezhimala.
4 Who won 2018 ‘IAAF Male Athletes of the Year' award?
A Christian Coleman
B Kevin Mayer
C Eliud Kipchoge
D Mondo Duplantis

Answer: Option [C]
World marathon record holder Eliud Kipchoge of Kenya won the 2018 IAAF Male Athlete of the Year.
5 A National Challenge for Youths, 'Ideate for India - Creative Solutions using Technology' was launched by which of the following ministries on 6 December 2018?
A Ministry of Science and Technology
B Ministry of Information and Broadcasting
C Ministry of Electronics & IT
D Ministry of Culture

Answer: Option [C]
A National Challenge for Youths, 'Ideate for India - Creative Solutions using Technology', was launched on 6 December 2018. The aim of this challenge is to give school students across the country a platform and opportunity to become solution creators for the problems. The Challenge has been designed and launched by the National e-Governance Division, Ministry of Electronics & IT.
6 Who presents the Golden Globes awards?
A Academy of Motion Picture Arts and Sciences
B The Hollywood Foreign Press Association
C The International Federation of Film Critics
D The Society for Cinema and Media Studies

Answer: Option [B]
The Golden Globe Awards are accolades bestowed by the 93 members of the Hollywood Foreign Press Association beginning in January 1944, recognizing excellence in film and television, both domestic and foreign.
7 In which of these cities has the Ministry of Shipping approved a freight village on 6 December 2018?
A Varanasi
B Kochi
C Jodhpur
D Surat

Answer: Option [A]
The Ministry of Shipping approved a freight village in Varanasi on 6 December 2018. It will boost the professional logistics industry in Varanasi. It will be developed by the Inland Waterways Authority of India (IWAI). A freight village is a designated area where facilities for various modes of transportation, distribution of goods and other logistics are available on a large scale.
8 Who has been selected to host the 2019 Academy Awards, also known as the Oscars, for the first time?
A Jimmy Kimmel
B James Franco
C Kevin Hart
D Chris Rock

Answer: Option [C]
Kevin Hart (39-year-old) has been selected to host the 2019 Academy Awards, also known as the Oscars, for the first time.
9 Which of the following ministries will launch the books on selected speeches of President Ram Nath Kovind on 8 December 2018?
A Ministry of Human Resource Development
B Ministry of Information & Broadcasting
C Ministry of Culture
D Ministry of Information & Broadcasting

Answer: Option [D]
The Ministry of Information & Broadcasting will launch the books on selected speeches of President Ram Nath Kovind on 8 December 2018. The titles of the books are 'The Republican Ethic' and 'Loktantra Ke Swar'. The book is a collection of 95 selected speeches out of a total of 243 speeches made by President Ram Nath Kovind in the first year of his office.
10 Which of the following films nominated in the 'Best Film - Drama' category at the 2019 Golden Globe Awards?
A Black Panther
B Green Book
C Crazy Rich Asians
D Mary Poppins Returns

Answer: Option [A]
Chadwick Boseman starrer 'Black Panther' and Rami Malek's 'Bohemian Rhapsody' are among the films nominated in the 'Best Film - Drama' category at the 2019 Golden Globe Awards.

Daily Current Affairs Quiz - 31st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st December 2018

Your Valuable Comments Please...