Daily Current Affairs Quiz 28th December 2018

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Where will the National Women's Boxing Championships be held from 31 December 2018 to 6 January 2019?
A Karnataka
B Delhi
C Punjab
D Odisha

Answer: Option [A]
The National Women's Boxing Championships will be held in Karnataka from 31 December 2018 to 6 January 2019. The tournament will be held at the JSW Sports' Inspire Institute of Sports. This will be the first time that the Boxing Federation of India (BFI) will be hosting the national championship at the privately-run institute.
2 In NITI Aayog's Second Delta Ranking of Aspirational Districts Programme, which district has shown the most improvement overall?
A Virudhunagar
B Hailakandi
C Nuapada
D Aurangabad

Answer: Option [A]
Virudhunagar district in Tamil Nadu has shown the most improvement overall, followed by Nuapada district in Odisha, Siddarthnagar in Uttar Pradesh, Bihar's Aurangabad and Koraput in Odisha.
3 According to the Public Enterprises Survey 2017-18, which of the following has emerged as the top most profitable Public Sector Undertaking in 2017-18?
A BSNL
B Indian Oil Corporation
C Coal India
D Coal India

Answer: Option [B]
The Public Enterprises Survey 2017-18, Indian Oil Corporation, ONGC, and NTPC emerged as the top three most profitable Public Sector Undertakings (PSUs) in 2017- 18. Coal India and Power Grid Corporation occupied the fourth and fifth spot in the list of top 10 profit making in 2017-18. BSNL, Air India, and MTNL incurred the highest losses for the second consecutive year.
4 Who takes over charge as Deputy Chief of Integrated Defense Staff Operations recently?
A Vivek Kumar
B Suresh Kumar
C Natraj Raj
D Rajeev Sachdeva

Answer: Option [D]
Rajeev Sachdeva takes over charge as Deputy Chief of Integrated Defense Staff Operations recently.
5 In which of the following states was the 42nd Indian Social Science Congress inaugurated on 27 December 2018?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Manipur
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
The 42nd Indian Social Science Congress was inaugurated by Manipur Governor Dr. Najma Heptulla in Bhubaneswar on 27 December 2018. The theme of the congress is ‘Human Future in Digital Era’. Indian Social Science Congress is the annual meet of social scientists organized by Indian Social Science Academy (ISSA).
6 Madhya Pradesh's Divya Patidar Joshi crowned Mrs. India 2018 title in --------?
A Hyderabad
B Mumbai
C New Delhi
D Pune

Answer: Option [C]
Madhya Pradesh's Divya Patidar Joshi crowned Mrs. India 2018 title in New Delhi.
7 The National Human Rights Commission (NHRC) launched a toll-free number ________ and also a facility to file complaints through Common Service Centre (CSC).
A 12345
B 13224
C 14433
D 13344

Answer: Option [C]
The National Human Rights Commission (NHRC) launched a toll-free number and also a facility to file complaints through Common Service Centre (CSC). The toll-free number is '14433'. These steps had been taken by the NHRC to expand its outreach. Justice (retd) H L Dattu is the Chairperson of the National Human Rights Commission.
8 Who got 'Tansen Samman' award recently ?
A Nithya Vasudevan
B Nikhil Banerjee
C Anoushka Shankar
D Manju Mehta

Answer: Option [D]
Manju Mehta got Tansen Samman award recently.
9 Who was named as the President and Chief Executive Officer of U.S. multinational courier delivery giant FedEx Express on 28 December 2018?
A Rajesh Subramaniam
B R. A. Sankara Narayanan
C A. S. Rajeev
D Karnam Sekar

Answer: Option [B]
Indian-American Rajesh Subramaniam was named as the President and Chief Executive Officer of U.S. multinational courier delivery giant FedEx Express. He is currently the Executive Vice- President and Chief Marketing and Communications Officer of FedEx Corporation He will assume his new role on January 1, 2019. He will replace the CEO David L Cunningham.
10 Which state Declares Kuno As National Park ?
A Kerala
B Madhya Pradesh
C Arunachal Pradesh
D Tamil Nadu

Answer: Option [B]
Madhya Pradesh state Declares Kuno As National Park.

Daily Current Affairs Quiz - 31st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd December 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st December 2018

Your Valuable Comments Please...