Daily Current Affairs Quiz 25 February 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Belgium's Elise Mertens won the Qatar Open 2019, by beating top seed ________ in tennis.
A Serena Williams
B Venus Williams
C Simona Halep
D Martina Hingis

Answer: Option [C]
Belgium's Elise Mertens won the Qatar Open 2019, by beating top seed Simona Halep in tennis.
2 Which state approved Rs 466 Crore Sanitary Napkin Scheme for adolescent girls?
A West Bengal
B Odisha
C Kerala
D Tamil Nadu

Answer: Option [B]
Odisha approved Rs 466 Crore Sanitary Napkin Scheme for adolescent girls.
3 Who won the prestigious Global Future For Nature Award 2019?
A Dr. Divya Karnad
B Dr. Neetu Singh
C Dr. Snehal Singhal
D Dr. Richa Sharma

Answer: Option [A]
Dr Divya Karnad won the prestigious Global Future For Nature Award 2019 for her work on marine conservation. She is the first woman and the second Indian to won the award. 7/16 The first Indian who won the award is Dr Charudutt Mishra. The Future For Nature Award is a an international award that celebrates tangible achievements in protecting wild animal and plant species
4 Who won the FICCI CSR Award for Women Empowerment ?
A Reliance Communications
B Ashok Leyland
C Larsen and Toubro Company
D Jindal Steel and Power Ltd

Answer: Option [D]
Jindal Steel and Power Ltd won the FICCI CSR Award for Women Empowerment.
5 Which country has signed a Memorandum of Understanding with India to boost cooperation in the sector of nuclear energy on 18 February 2019?
A Saudi Arabia
B France
C Israel
D Argentina

Answer: Option [D]
India and Argentina signed a Memorandum of Understanding (MoU) to boost cooperation in the sector of nuclear energy on 18 February 2019. The MoU will strengthen the institutional linkages in civil nuclear research, development and capacity building. India and Argentina had signed an agreement in 2010 for cooperation in the peaceful uses of nuclear energy.
6 Who won Best Actress award at Oscar 2019?
A Lady Gaga
B Glenn Close
C Yalitza Aparicio
D Olivia Colman

Answer: Option [D]
Olivia Colman has won the Oscar for best actress for The Favourite. Rami Malek scooped the best actor gong.
7 Which of the following film won Oscar 2019 Best Foreign Film?
A Capernaum
B Roma
C Cold War
D Shoplifters

Answer: Option [B]
Alfonso Cuarón’s “Roma” won the Oscar for Best Foreign Language Film. “Roma” was the eighth film from Mexico nominated for Best Foreign Language Film, and the first to win.
8 Which country has signed an MoU with India for cooperation on broadcasting and exchange of audio visual programme on 20 February 2019?
A Saudi Arabia
B Iraq
C Iran
D Qatar

Answer: Option [A]
India and Saudi Arabia have signed five agreements in various fields, including tourism and enhancement of bilateral investment relations on 20 February 2019. A MoU was signed on investing in the National Investment and Infrastructure Fund (NIIF). An MoU was signed for cooperation on broadcasting between Prasar Bharati and Saudi Broadcasting Corporation for exchange of audio visual programme.
9 Who is named as the brand ambassador of Swasth Immunised India ?
A Kareena Kapoor Khan
B Dinesh Karthik
C Rajesh Sharma
D Anil Kapoor

Answer: Option [A]
Kareena Kapoor Khan named brand ambassador of Swasth Immunised India.
10 Which state launched the first phase of the Rs 100-crore ‘Meethi Kranti’ or Sweet Revolution Scheme on 21 February 2019?
A Uttar Pradesh
B Jharkhand
C Madhya Pradesh
D Maharashtra

Answer: Option [B]
Jharkhand Chief Minister Raghubar Das launched the first phase of the Rs 100-crore ‘Meethi Kranti’ or Sweet Revolution Scheme on 21 February 2019. As per the scheme, 1,207 farmers will be given Rs 1 lakh for bee keeping. Of the amount, Rs 80,000 grant will be given by the government of Jharkhand, while the payment of Rs 20,000 will be done by the beneficiary.

Daily Current Affairs Quiz - 28th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st February 2019

Your Valuable Comments Please...