Daily Current Affairs Quiz 3 February 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who released a special postage stamp on Kumbh Mela on 3rd February, 2019?
A Narendra Modi
B Piyush Goyal
C Manoj Sinha
D Yogi Adityanath

Answer: Option [C]
A special postage stamp on Kumbh Mela was released by Manoj Sinha, Union Minister of State for Railways and Communication. A special first day cover was also released costing five rupees. Kumbh Mela is being held from 15 January – 4 March 2019 in Prayagraj, Uttar Pradesh.
2 Who Becomes First Indian To Grab Australian LPGA Card?
A Kamal Kapoor
B Suresh kapoor
C Anil Kapoor
D Vani Kapoor

Answer: Option [D]
Vani Kapoor Becomes First Indian To Grab Australian LPGA Card.
3 Which country announced a successful test of Hoveizeh cruise missile having a range of 1350 km on 2nd February 2019?
A Indonesia
B Iran
C China
D Japan

Answer: Option [B]
Iran has announced a successful test of a new cruise missile having a range of 1,350 km. The Hoveizeh cruise missile was successfully tested at a range of 1,200 km. It also accurately hit the set target. It flies at a very low altitude and can be ready in the shortest possible time. The test coincided with the celebrations of the 1979 Islamic revolution of the country
4 Which State launched the MyCityMyBudget initiative?
A Haryana
B Karnataka
C Gujarat
D Uttar Pradesh

Answer: Option [B]
MyCityMyBudget initiative was launched in Banguluru, Karnataka. The city Mayor Gangambike Mallikarjun launched the initiative.
5 Where is the 2nd ASEAN-India Youth Summit being organized from 3rd-6th February 2019?
A Kolkata
B Bengaluru
C Shillong
D Guwahati

Answer: Option [D]
The 2nd ASEAN-India Youth Summit is being organised from 3rd-6th February 2019. It is organised by India Foundation in collaboration with the Ministry of External Affairs and Government of Assam. The theme of the summit is 'Connectivity is the pathway to shared prosperity'. It is being organised in Guwahati, Assam and has youth delegates from all the 10 ASEAN countries and India.
6 The Mahatma Gandhi Cancer Hospital and Research Institute, Andhra Pradesh is organizing a ‘Cancer Awareness Walk’. Where is the hospital located ?
A Andhra Pradesh
B Maharashtra
C Karnataka
D Uttar Pradesh

Answer: Option [A]
The Mahatma Gandhi Cancer Hospital and Research Institute, Andhra Pradesh is organizing a ‘Cancer Awareness Walk’.
7 Who won the 4th edition of the Pro Wrestling League 2019?
A Haryana Hammers
B Dabang Delhi
C Punjab Royals
D Bengaluru Bulls

Answer: Option [A]
Haryana Hammers won the 4th edition of the Pro Wrestling League defeating Punjab Royals by 6-3 in the summit clash. Padma Shri and Asian Games gold medalist Bajrang scored 11-0 win over Rajneesh. Aleksander Khotsianivski of Ukraine put Haryana on the road of victory by winning the 125 kg super heavyweight bout against Korey Jarvis by 3-0.
8 Which of the following country has announced its withdrawal from Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Treaty?
A China
B US
C Union of Soviet Socialist Republics
D UK

Answer: Option [B]
The U.S is suspending its obligations under the Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Treaty effective February 2 and will withdraw from the treaty in six months. It is a 1987 arms control agreement between the United States and the Soviet Union with an Unlimited duration.
9 By whom will the National Road Safety Week be launched on 4 February 2019 to generate awareness and sensitize people about safe road usage?
A Ministry of Road Transport and Highways
B Ministry of Defence
C Ministry of Health and Family Welfare
D Ministry of Youth Affairs and Sports

Answer: Option [A]
The National Road Safety Week was launched on February 4, 2019 by the Union Ministry of Road Transport and Highways. The aim is to generate awareness and sensitize people about safe road usage. A motor car rally covering a distance of 7250 km will also be flagged off to commemorate 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi.
10 Which country relations with India on new heights as investment expected in the energy sector?
A Pakistan
B Albania
C Australia
D Algeria

Answer: Option [D]
India and Algeria relations on new heights as investment expected in the energy sector.

Daily Current Affairs Quiz - 28th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st February 2019

Your Valuable Comments Please...