Daily Current Affairs Quiz 11 February 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 The first Mega Food Park of ________ was inaugurated on 10th Feb 2019.
A Madhya Pradesh
B Uttar Pradesh
C Himachal Pradesh
D Uttarakhand

Answer: Option [C]
Union Minister for Food Processing Industries, Smt Harsimrat Kaur Badal inaugurated Cremica Mega Food Park through a video conference on 10 Feb 2019. This is the first Mega Food Park of Himachal Pradesh located at Singhain village, Una district. The park has been set up at a cost of Rs. 107.34 crores and will provide facilities such as frozen storage, dry warehouse, deep freeze, QC lab, etc.
2 Which social network acquires GrokStyle virtual search start-up to boost AI capabilities?
A Whatsapp Messenger
B Facebook
C Instagram
D Twitter

Answer: Option [B]
Facebook acquires GrokStyle virtual search start-up to boost AI capabilities.
3 PM Narendra Modi visited which of these places to unveil several development projects on 10th Feb 2019?
A Madurai
B Chennai
C Vellore
D Tiruppur

Answer: Option [D]
PM Narendra Modi visited Tiruppur in Tamil Nadu to unveil several development projects on 10th Feb 2019. He laid the foundation stone of Employees’ State Insurance Corporation’s (ESIC) multi speciality Hospital at Tiruppur. He also laid the foundation stone for the new building of Trichy airport and also inaugurated the new Crude Oil Pipeline in Chennai.
4 Which of the following has made Hindi as third language in courts?
A Afghanistan
B Sri Lanka
C Abu Dhabi
D Indonesia

Answer: Option [D]
The Abu Dhabi Judicial Department has added Hindi as the third official language of the city’s courts.
5 Which of these Bollywood actors passed away recently?
A Sujatha Kumar
B Mahesh Anand
C Narendra Jha
D Rita Bhaduri

Answer: Option [B]
Noted Bollywood actor Mahesh Anand passed away at 57 in Andheri, Mumbai. He is suspected to have died a few days ago and his decomposed body was sent for autopsy to ascertain the time and cause of his death. He has been a part of major films like Majboor, Shahenshah, Thanedaar, Coolie No.1, Vijeta, Pyaar Kiya Nahin Jaata, and more.
6 When is the National Deworming day celebrated?
A 9th January
B 10th January
C 11th January
D 12th January

Answer: Option [B]
India celebrates the National Deworming day on 10th February. The National Deworming Day is an initiative of the Ministry of Health and Family Welfare, Government of India.
7 The Grammy Awards 2019 where held in ________.
A Boston
B New York
C Los Angeles
D San Francisco

Answer: Option [C]
The 61st Grammy Awards were held on 10th Feb 2019 at Staples Centre in LA. The Song of the year was won by 'This is America' by Donald Glover and Ludwig Göransson. Lady Gaga & Bradley Cooper won the Best Pop Duo for 'Shallow'. Ariana Grande won the Best Pop Vocal Album for 'Sweetener', while Best Traditional Pop Vocal Album was won by Willie Nelson for 'My Way'.
8 Where was the multinational maritime exercise AMAN-19 held?
A Shanghai
B Karachi
C Shenzhen
D Gwadar

Answer: Option [B]
The 5-day multinational maritime exercise ‘AMAN-19’ was formally commenced at Pakistan Navy Dockyard, Karachi.
9 Which amongst these won the Best Rock Song at the 61st Grammy Awards 2019?
A MANTRA
B Masseduction
C Rats
D Jumpsuit

Answer: Option [B]
'Masseduction', by Jack Antonoff & Annie Clark won the Best Rock Song at the 61st Grammy Awards 2019. Best Rock Album was won by 'From the Fires' of Greta Van Fleet. Chris Cornell won Best Rock Performance for 'When Bad Does Good'. Kacey Musgraves won album of the year and Cardi B became the first woman to win best rap album as a solo artist.
10 World Pulses Day is celebrated on ________.
A 10th February
B 11th February
C 12th February
D 13th February

Answer: Option [A]
World Pulses Day is celebrated on 10th February .

Daily Current Affairs Quiz - 28th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st February 2019

Your Valuable Comments Please...