Daily Current Affairs Quiz 13 February 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which of the following day is observed every year on the 13th of February?
A International Mother Language Day
B World Radio Day
C World Day of Social Justice
D World Cancer Day

Answer: Option [B]
World Radio Day is observed every year on the 13th of February to celebrate radio as a forum for information and entertainment. The theme of this year is Dialogue, Tolerance, and Peace Broadcasts. The day was proclaimed on 3rd November 2011 by UNESCO's 36th General Conference.
2 Who won Israel’s prestigious Dan David Prize in the category ‘Past time dimension’ for his work in macro history?
A Sanjay Subrahmanyam
B Suresh Kumar
C Narayana Swamy
D Vivek Chopra

Answer: Option [A]
Sanjay Subrahmanyam won Israel’s prestigious Dan David Prize in the category ‘Past time dimension’ for his work in macro history.
3 Which bank has signed a term loan agreement for Rs 5,000 crore with NTPC, on 11 February 2019?
A HDFC
B SBI
C IDBI
D Axis

Answer: Option [B]
NTPC signed a term loan agreement for Rs 5,000 crore with State Bank of India on 11 Feb 2019. The loan facility is extended at an interest rate linked to 3-Month MCLR of the Bank and has a door to door tenure of 15 years. The loan agreement was signed by Masood A Ansari, General Manager (Finance), NTPC Ltd and Neelabh Sinha, Dy General Manager, SBI.
4 Which ministry to organize first annual conference of Media Units?
A Ministry of Internal Affairs
B Finance Ministry
C Ministry of External Affairs
D Information and Broadcasting Ministry

Answer: Option [D]
Information and Broadcasting Ministry to organize first annual conference of Media Units.
5 Who among the following is the 3rd Indian player to break into the top-100 barrier in tennis men's singles category in the past decade after Somdev Devvarman and Yuki Bhambri?
A Sandeep Kirtane
B Sumit Nagal
C Prajnesh Gunneswaran
D Gaurav Natekar

Answer: Option [C]
Prajnesh Gunneswaran broke into men's singles top-100 for the first time in his career. A jump of six places took him to 97th position. He is only third Indian player to break into the top-100 barrier in the past decade after Somdev Devvarman and Yuki Bhambri
6 With which Country did India sign for 72,400 SIG716 assault rifles?
A China
B USA
C Russia
D Korea

Answer: Option [B]
Ministry of Defence has signed the U.S. for 72,400 SIG716 assault rifles for front-line soldiers deployed in operational areas.
7 Which of the following won the Best Film award at the British Academy Film Awards 2019, held on 10 Feb 2019 at Royal Albert Hall, London, UK?
A Green Book
B The Favourite
C Roma
D Bohemian Rhapsody

Answer: Option [C]
The British Academy Film Awards 2019 were held on 10 Feb 2019 at Royal Albert Hall, London, UK. 'Roma' won the Best Film and Best Director was won by Alfonso Cuarón for Roma. Best Leading Actor was won by Rami Malek for "Bohemian Rhapsody". Best Leading Actress was won by Olivia Colman for "The Favourite".
8 Who hosted the Multinational Cobra Gold Military Exercise?
A Afghanistan
B Thailand
C Vietnam
D Myanmar

Answer: Option [B]
Thailand hosted the Multinational Cobra Gold Military Exercise.
9 Where did the 2-day National Conference on Unani Medicine conclude on 12 Feb 2019?
A Mumbai
B New Delhi
C Bhubaneswar
D Ahmedabad

Answer: Option [B]
The 2-day National Conference on Unani Medicine organized by the Central Council for Research in Unani Medicine (CCRUM) in New Delhi concluded on 12 Feb 2019. It witnessed the exchange of MoU for scientific collaboration in Unani Medicine between the CCRUM and Jamia Hamdard, New Delhi. AYUSH Awards for Unani Medicine were also conferred on the occasion.
10 Which firm received the Letter of Intent (LoI) from the resolution professional of Bhushan Power & Steel Limited (BPSL)
A SAIL
B TATA Steel
C JSW Steel
D Essar Steel

Answer: Option [C]
JSW Steel received the Letter of Intent (LoI) from the resolution professional of Bhushan Power & Steel Limited (BPSL)

Daily Current Affairs Quiz - 28th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st February 2019

Your Valuable Comments Please...