Daily Current Affairs Quiz 10 February 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Haryana Hammers won the 4th edition of the Pro Wrestling League defeating ________ by 6-3 in the summit clash.
A Punjab Royals
B Mumbai Maharathi
C Delhi Sultans
D UP Dangal

Answer: Option [A]
Haryana Hammers won the 4th edition of the Pro Wrestling League defeating Punjab Royals by 6-3 in the summit clash.
2 Who takes over charge of DGP Punjab?
A Vikram Singh
B Suresh Yadav
C Nithish sharma
D Dinkar gupta

Answer: Option [D]
Dinkar gupta takes over charge of DGP Punjab.
3 In which of the following National Parks is the Asiatic lion found?
A Kanha National Park
B Periyar National Park
C Gir National Park
D Manas National Park

Answer: Option [C]
The Asiatic lion is an endangered species found in the Gir National Park of Gujarat. A dedicated 'Asiatic Lion Conservation Project' was launched by Environment Ministry on 8 February 2019.
4 Who is the French Ambassador to India?
A Alexandre Ziegler
B Satyajit Ray
C Soumitra Chatterjee
D Francois Laborde

Answer: Option [D]
Francois Laborde was conferred the Légion d’Honneur (Legion of Honour) of France.
5 Which country has appointed Nilambar Acharya as its ambassador to India?
A Bangladesh
B Bhutan
C Nepal
D Myanmar

Answer: Option [C]
Nilambar Acharya was appointed as Nepal's ambassador to India.
6 Who is the French Ambassador to India?
A Alexandre Ziegler
B Herve Ladsous
C Emmanuel Macron
D Laurent Fabius

Answer: Option [A]
Alexandre Ziegler is the French Ambassador to India.
7 With which of the following has the Telangana government signed an MoU to develop and support the startup ecosystem in the state?
A Huawei
B Oppo
C Vivo
D OnePlus

Answer: Option [B]
Oppo, a Chinese smartphone company, signed an MoU with the Telangana government to develop and support the startup ecosystem in the state.
8 Which Cabinet passed the Bills for 5% reservation for Kapu and Economically Weaker Sections (EWS) recently?
A Maharashtra
B Andhra Pradesh
C Karnataka
D Telangana

Answer: Option [B]
The Andhra Pradesh Assembly passed the Bills for 5% reservation each for the Kapus (Kapus, Telaga, Ontari and Balija sub-castes) and other Economically Weaker Sections (EWS) in the general category consequent to the 103rd amendment to the Constitution.
9 Which country topped the International Intellectual Property (IP) index 2019 released on 7 February 2019?
A India
B UK
C USA
D Germany

Answer: Option [C]
The International Intellectual Property (IP) index 2019 was released on 7 February 2019. It is released by the US Chamber of Commerce’s Global Innovation Policy Center (GIPC). India got the 36th rank. The US, the UK, Sweden, France and Germany remained the top five economies on the intellectual property index in 2019
10 Which state has announced a scheme named 'Arundhati' on 6 February 2019?
A Jharkhand
B Bihar
C Assam
D Manipur

Answer: Option [C]
Assam government has announced a scheme named 'Arundhati' on 6 February 2019. Under the scheme, one 'tola' of gold will be presented to brides from communities where it is customary to provide gold at the time of the wedding. The scheme will benefit poor families of the state who cannot afford to gift gold ornaments to their daughters at their wedding.

Daily Current Affairs Quiz - 28th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st February 2019

Your Valuable Comments Please...