Daily Current Affairs Quiz 7 February 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which minister inaugurated Conference of State AYUSH Ministers in New Delhi?
A External Affairs Minister
B Finance Minister
C Defence minister
D AYUSH Minister

Answer: Option [D]
AYUSH Minister inaugurated Conference of State AYUSH Ministers in New Delhi
2 Boeing 747-200 Air Indias first ever Flight Simulator was exhibited in Nehru Science Centre --------------
A Pune
B Chennai
C Hyderabad
D Mumbai

Answer: Option [C]
Boeing 747-200 Air India's first ever Flight Simulator was exhibited in Nehru Science Centre, Mumbai.
3 Which bank UK chief honoured Freedom of the City of London?
A Repco Bank
B State Bank of India
C Canara Bank
D Yes bank

Answer: Option [B]
State Bank of India UK chief honoured Freedom of the City of London.
4 Who is appointed Civil Aviation secretary of Air India ?
A Dinesh Gupta
B Suresh rajan
C Naresh kumar
D Pradeep Singh Kharola

Answer: Option [D]
Pradeep Singh Kharola is appointed Civil Aviation secretary of Air India.
5 Where will the 'Aero India-2019' be held from 20-24 February 2019?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Karnatala
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Union Defence Minister Nirmala Sitharaman launched a newly designed web page for ‘Drone Olympics’ (https://aeroindia.gov.in/Drone) on 28 December 2018. The event is scheduled to be held at ‘Aero India – 2019’ from 20-24 February 2019 at Air Force Station, Yelahanka, Bengaluru. The web page is open for registration of UAV players interested in taking part in the maiden event of Aero India.
6 Who won Djokovic to win Balkan athlete of the year award?
A Cristiano Ronaldo
B Luka Modric
C Conor McGregor
D Lionel Messi

Answer: Option [D]
Luka Modric won Djokovic to win Balkan athlete of the year award.
7 Which of the following fund is used for unexpected circumstance?
A Contingency fund
B Public Account
C Consolidated fund
D A Chance To Live

Answer: Option [A]
The contingency fund is a fund for emergencies or unexpected outflows, mainly economic crises.
8 Under which Ministry does the Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (PM-JAY) function?
A Ministry of Women and Child
B Ministry of Health and Family Welfare
C Ministry of Home Affairs External
D Ministry of Urban Development

Answer: Option [B]
Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (PM-JAY) functions under the Ministry of Health and Family Welfare.
9 Cabinet has approved a unified authority to regulate all the financial services IFSC. What does IFSC stand for?
A International Financial Services Centres (IFSC)
B Indian Financial Services Centres (IFSC)
C International Forest Services Centres (IFSC)
D International Financial Security Centres (IFSC)

Answer: Option [A]
IFSC stands for International Financial Services Centres.
10 SGS-1, Communication Satellite belongs to _____
A Ukraine
B USA
C Dubai
D Saudi Arabia

Answer: Option [D]
Saudi Arabia announced the launch of its first satellite for communications, SGS-1, from the French Guiana Space Centre.

Daily Current Affairs Quiz - 28th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd February 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st February 2019

Your Valuable Comments Please...