Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 17th September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which country won the South Asian Football Federation Cup 2018 title?
A India
B Nepal
C Pakistan
D Maldives

Answer: Option [D]
India was defeated by Maldives by 1-2 in the SAFF Cup finals. From Indian side, only Sumeet Passi scored a goal. It was held at the Bangabandhu National Stadium in Dhaka on 15 September.
2 In which Indian city 15th Pravasi Bharatiya Divas will be held ?
A Varanashi
B Kolkata
C New Delhi
D Chennai

Answer: Option [A]
The 15th Pravasi Bharatiya Divas will be held in Varanasi (Uttar Pradesh) from January 21 to January 23, 2019. Its theme will be “Role of Indian Diaspora in Building a New India”.
Advertisement
3 In which of the following states 'Aero India 2019' will be organised ?
A Karnataka
B Tamil Nadu
C Maharashtra
D Andhra Pradesh

Answer: Option [A]
The tourism ministry would organise the 2nd edition of 'Paryatan Parv' from September 16 to September 27 2018. The 4th edition of World Summit on Accreditation pertaining to educational institutes took place in New Delhi. The defence ministry announced that Bengaluru will host the five-day show 'Aero India 2019' from 20-24 February 2019.
4 Ice, Cloud and land Elevation Satellite-2 or ICESat-2 has been launched by which of the following space agencies?
A ISRO
B NASA
C CNSA
D ESA

Answer: Option [B]
Dawn, NASA’s space probe for the asteroid belt, is coming to an end due to lack of hydrazine. NASA launched Ice, Cloud and land Elevation Satellite-2 or ICESat-2 which will track Earth’s melting poles and disappearing sea ice on 15th September 2018. India’s first underwater robotic drone, 'Eyerovtuna', was launched on 14th September 2018.
5 Satya Prakash Malaviya who passed away recently was a famous..
A Politician
B Entrepreneur
C Writer
D Social Activist

Answer: Option [A]
Satya Prakash Malaviya, the former Union Petroleum Minister, 84, passed away on 16th September at a private hospital in New Delhi.
6 Who is the gold medalist in the 48 kg youth category of the Silesian Open boxing tournament for women held in Gliwice, Poland?
A M.C.Mary Kom
B Sandeep Kaur
C Jyoti Gulia
D L.Sarita Devi

Answer: Option [A]
M.C.Mary Kom, Five-time World champion, won her third gold medal of the year in the 48kg youth category of the Silesian Open boxing tournament for women in Gliwice, Poland.
7 Which of the following branch did Union Bank of India recently close?
A Australia
B Germany
C Norway
D Switzerland

Answer: Option [C]
The top five countries in the global HDI ranking were:- ? Norway (0.953), ???????? Switzerland (0.944), ???????? Australia (0.939), ???????? Ireland (0.938) and ? Germany (0.936).
8 Which country ranked third in family-owned businesses according to Credit Suisse Research Institute (CSRI) ?
A China
B India
C Pakistan
D Saudi Arabia

Answer: Option [B]
India ranked third in family-owned businesses according to Credit Suisse Research Institute (CSRI).
9 G-20 Trade and Investment Ministerial meeting was held in which country?
A Indonesia
B Singapore
C Russia
D Mauritius

Answer: Option [C]
Russia launched its biggest military exercise, "Vostok 2018" with China. Justice Om Prakash Mishra has been sworn in as new Chief Justice of Nepal. Hurricane Florence reached the southeastern coast of the United States. Super Typhoon "Mangkhut" struck Philippines, Taiwan and Hong Kong. G-20 trade and investment ministerial meeting were held in Argentina on 14th September 2018
10 September 16 was designated by the United Nations General Assembly as
A World Ozone Day
B World Water Day
C World Cancer Day
D World Refugee Day

Answer: Option [A]
On December 19, 1994, the UN General Assembly proclaimed September 16 to be the International Day for the Preservation of the Ozone Layer, commemorating the date when the Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone Layer was signed in 1987.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group