Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 18th September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Name of the two actors have been signed on to promote the Skill India Mission (SIM), chaired by Prime Minister Narendra Modi are?
A Shahid Kapoor and Shraddha Kapoor
B Anushka Sharma and Varun Dhawan
C Arjun Kapoor and Shraddha Kapoor
D Ranbir Singh and Sonakshi Sinha

Answer: Option [B]
Varun Dhawan and Anushka Sharma have been signed on to promote and endorse the Skill India Mission (SIM), chaired by Prime Minister Narendra Modi. Skill India Mission is led by the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) and aims to standardise vocational training. The two actors will dedicate time to promote the skilled talent in the country.
2 Which of these High Courts have struck down a provision of the GST Act?
A Rajasthan High Court
B Gujarat High Court
C Madhya Pradesh High Court
D Delhi High Court

Answer: Option [B]
The Gujarat High Court has struck down a provision of the GST Act. Act prohibited ‘first stage dealers from transitioning excise duty credit on goods procured more than a year before the rollout of the new indirect tax regime on July 1, 2017. Under GST, businesses are allowed to claim credit of taxes paid on goods bought within 12 months of the appointed date for GST or after July 1, 2016.
Advertisement
3 Who has been elected as new Prime Minister of Sudan ?
A Fazil Khan
B Farooz Abdulla
C Moutaz Mousa Abdallah
D Khadeer Moideen

Answer: Option [C]
Moutaz Mousa Abdallah is elected as Sudan’s new Prime Minister.
4 Which of the following banks inks MOU With Infopark Kakkanad ?
A State Bank of India
B Federal Bank
C Dena Bank
D Canara Bank

Answer: Option [B]
Federal Bank inks MOU With Infopark Kakkanad.
5 Which of the following banks are to be amalgamated as per the government's proposal to form India's third largest bank?
A Indian Overseas Bank, Dena Bank and Allahabad Bank
B Bank of India, Punjab National Bank and Dena Bank
C Indian Bank and Punjab National Bank
D .Bank of Baroda, Dena Bank and Vijaya Bank

Answer: Option [D]
The Centre proposed the merger of state-owned Bank of Baroda, Dena Bank and Vijaya Bank in order to create India’s third-largest bank.
6 In which country the Airports Authority of India (AAI) will prepare a detailed project report (DPR) for development of Palaly airport?
A Bangladesh
B Myanmar
C Bhutan
D Sri Lanka

Answer: Option [D]
Airports Authority of India (AAI) will prepare a detailed project report (DPR) for development of Palaly airport in Sri Lanka. All the technical and design aspects would be covered in the DPR, which is expected to be completed in three months. This would be the first project for AAI in Sri Lanka. The AAI manages more than 120 airports in different parts of India.
7 Who among the following won a silver medal at the Medved International Wrestling tournament at Minsk, Belarus?
A Babita Kumari
B Vinesh Phogat
C Sakshi Malik
D Kavita Devi

Answer: Option [C]
Sakshi Malik settled for a Silver medal at the Medved International Wrestling tournament at Minsk, Belarus. In the Final of the 62 kg category, Sakshi lost to Hungary's Marianna Sastin, 2-6 to finish second best. Indian grappler Pooja Dhanda also bagged a Bronze medal in the 57 kg category.
8 Prashant Kumar has been appointed as the new CFO of which bank?
A Canara Bank
B ICICI Bank
C State Bank of India
D Yes Bank

Answer: Option [C]
State Bank of India appoints Prashant Kumar as CFO.
9 Recently, Flipkart has held talks to buy a stake in India’s which video streaming service?
A Hotstar
B Netflix
C JioCinema
D Voot

Answer: Option [A]
Flipkart has held talks to buy a stake in Hotstar, to enter Amazon Prime Video, Netflix arena.
10 Where does the Kent RO Systems plan to set up its second manufacturing plant in India?
A Gurgaon
B Pune
C Kolkata
D Noida

Answer: Option [D]
Kent RO Systems, a healthcare products firm, is to set up its second manufacturing plant at Noida. For this project, it has invested more than Rs.150 crore.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group