Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 25th September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who won this year's Best FIFA Men's Player award?
A Luka Modric
B Mohamed Salah
C Lionel Messi
D Cristiano Ronaldo

Answer: Option [A]
Luka Modric, who led Croatia to their first-ever FIFA World Cup final, won this year's The Best FIFA Men's Player award, finishing ahead of Cristiano Ronaldo and Mo Salah.
2 Who won open China Open award recently?
A A S Ginting
B Sinisuka Ginting
C Anthony Sinisuka
D Kento Momota

Answer: Option [B]
Sinisuka Ginting won open China Open award recently.
Advertisement
3 Where will India organise 'Gandhi March' on 30 September 2018?
A Bhutan
B UK
C Netherlands
D South Africa

Answer: Option [C]
India will organise 'Gandhi March' from the iconic Peace Palace at the Hague in the Netherlands. 'Gandhi March' will see the participation of people of all nations and around 20 ambassadors from different countries. Also, special commemorative stamps will be issued by the Indian postal department at the Peace Palace complex. October 2 is also marked as International Day of Non-Violence
4 In Table Tennis, which country has won the team titles in the girls and cadet boys category at the 2018 Serbia Junior and Cadet Open?
A Pakistan
B Thailand
C India
D China

Answer: Option [C]
In Table Tennis, India won the team titles in the girls and cadet boys category at the 2018 Serbia Junior and Cadet Open. India won gold in the Cadet Boys' singles, Cadet Boys' Team and Junior Girls' Team events. India won the silver medal in the Cadet Boys and Girls' team, the Cadet Boys' Doubles and Girls' Doubles categories.
5 Who won the award for FIFA Best Women's Player of the Year 2018?
A Saki Kumagai (Japan)
B Megan Rapinoe (USA)
C Amandine Henry (France)
D Marta (Brazil)

Answer: Option [D]
Brazilian captain Marta won the award for FIFA Best Women's Player of the Year.
6 Which day is observed as Antyodaya Diwas every year?
A 20th September
B 23rd September
C 25th September
D 29th September

Answer: Option [C]
25th September is observed as Antyodaya Diwas every year to mark the birth anniversary of Pandit Deendayal Upadhyaya. During the Antyodaya Diwas each Swachhagrahi is asked to create a team of his/her own Swachhagrahis. Each of these team then work on Open Defecation Free activities in their villages. 22 States and UTs have been declared Open Defecation Free so far.
7 The country to cut oil imports from Iran after US sanctions is?
A India
B South Korea
C Russia
D North Korea

Answer: Option [B]
South Korea is the first country to completely cut oil imports from Iran following the imposition of US sanctions against the country, the Iranian oil ministry announced.
8 Where will the 4th edition of India International Science Festival be inaugurated by President of India on October 6, 2018?
A Lucknow
B Allahabad
C Ranchi
D Mathura

Answer: Option [A]
The 4th edition of India International Science Festival will be inaugurated by President of India in Lucknow on October 6, 2018. Science & Technology Minister Dr. Harsh Vardhan said that IISF 2018 is a tribute to former PM Late Sh. Atal Bihari Vajpayee. IISF is the biggest platform to bring together students, researchers to celebrate India’s achievements in science and technology.
9 Which of the following companies is to be acquired by TATA Steel?
A Agarwal's steel
B Essar steel
C Usha Martin steel
D Bhushan Steel

Answer: Option [C]
Tata Steel has decided to acquire Usha Martin company, one-million-tonne steel business, for Rs.4,700 crore.
10 Which state has topped among States in terms of “Ease of Living Index” rankings launched by the Ministry of Housing and Urban Affairs in 2018?
A Arunachal Pradesh
B Andhra Pradesh
C Karnataka
D Kerala

Answer: Option [A]
Andhra Pradesh has topped among States in terms of “Ease of Living Index” rankings launched by the Ministry of Housing and Urban Affairs. The state is followed by Odisha and Madhya Pradesh. Ease of Living Index is a transformative initiative to help the cities assess their liveability vis-à-vis national and global benchmarks.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group