Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 9th September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 With which country India held the first edition of the 2+2 talks on 6th September 2018 in New Delhi.
A Russia
B US
C China
D UK

Answer: Option [B]
India and the US on 6th September 2018, held the first edition of the 2+2 talks in New Delhi. India and France have announced a working group for Gaganyaan. India and the United States signed Communications Compatibility and Security Agreement (COMCASA). India is the partner country in the 'Izmir International trade show' which began on September 7, 2018, in Turkey.
2 From which date the ‘Swachhata Hi Seva 2018’ a Jan Andolan for Swachhata will be observed?
A 15th September
B 20th September
C 25th September
D 30th September

Answer: Option [A]
‘Swachhata Hi Seva 2018’ a Jan Andolan for Swachhata to be observed from 15th September to 2nd October 2018. Railway Minister Piyush Goyal launched a new mobile application named "AAPOORTI' of the Indian Railways e-procurement system. No permits would be required for vehicles running on alternative fuel, including CNG, ethanol and electric vehicles.
Advertisement
3 Which state recieves the top position in ‘National Clean School’ Award given by HRD Ministry?
A Andhra Pradesh
B Tamil Nadu
C Maharashtra
D Puducherry

Answer: Option [D]
Puducherry bagged top position in National Clean School Award given by HRD Ministry. Seven schools from Puducherry were awarded for cleanliness.
4 Which country signed pact with India in the field of Investment, Tourism and Civil Nuclear Cooperation ?
A Indonesia
B Bulgaria
C Pakistan
D South Africa

Answer: Option [B]
India and Bulgaria signed pact with India in the field of Investment, Tourism and Civil Nuclear Cooperation.
5 Which country joined with India for Joint Exercise SLINEX-2018?
A Indonesia
B Sri Lanka
C Saudi Arabia
D Pakistan

Answer: Option [B]
India and Sri Lanka joined with India for Joint Exercise SLINEX-2018.
6 Who attended the 6th East Asia Summit- Economic Ministers’ Meeting and 15th IndiaASEAN Economic Ministers’ Meeting in Singapore?
A Suresh Prabhu
B Narendra Modi
C Rajnath Singh
D Piyush Goyal

Answer: Option [A]
The first Global Mobility Summit called 'MOVE' organized by NITI Ayog was inaugurated in New Delhi. The International Women Entrepreneurs Summit 2018 is was held in Kathmandu, Nepal. Commerce & Industry Minister Suresh Prabhu attended the 6th East Asia Summit- Economic Ministers’ Meeting (EAS-EMM)and 15th India-ASEAN Economic Ministers’ Meeting (AEM) in Singapore.
7 Who has been roped as brand ambassador by government to promote GST and inform people about its benefits?
A Hema Malini
B Akshay Kumar
C Amitabh Bachchan
D Vidya Balan

Answer: Option [C]
The government had also roped in Bollywood megastar Amitabh Bachchan as brand ambassador to promote GST and inform people about its benefits.
8 Which country will be Jharkhand’s partner country at the Food Processing Summit slated in November 2018?
A Bangladesh
B Nepal
C Japan
D China

Answer: Option [D]
Jharkhand Chief Minister Raghubar Das was on a four-day visit to China at the invitation of the International Department of the Communist Party of China (CPC). He invited China to participate in food processing summit, which will be organised by Jharkhand Government in November.
9 Who had won the ‘Yamaha Fascino Miss Diva Universe India 2018’ title to become the representative of India at Miss Universe 2018 that will be held at Bangkok in December?
A Shraddha Shashidhar
B Roshni Sheoran
C Nehal Chudasama
D Aditi Hundia

Answer: Option [C]
Mumbai-based Nehal Chudasama had won the Yamaha Fascino Miss Diva Universe India 2018 title to become the representative of India at Miss Universe 2018 that will be held at Bangkok in December.
10 In which city 87th Izmir International Trade Show Begins ?
A New Zealand
B Jakarta
C Singapore
D Turkey

Answer: Option [D]
87th Izmir International Trade Show Begins in Turkey.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group