Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 13th September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 The telugu version of Prime Minister Narendra Modi's book, "Exam Warriors" is released by?
A Narendra Modi
B Smriti Irani
C Prakash Javadekar
D Rajnath Singh

Answer: Option [C]
Union Minister for Human Resource Development, Prakash Javadekar released the Telugu version of Prime Minister Narendra Modi's book, "Exam Warriors". The HRD Minister had launched 'Exam Warriors' in February this year, aimed at helping students to prepare to face the difficulties ahead of their exams. The 208-page book was also released in Odia in August this year.
2 Which place is India’s top region for 4G availability?
A Kolkata
B Mumbai
C Hyderabad
D New Delhi

Answer: Option [A]
Kolkata has topped OpenSignal's list of 4G availability with over 90.7% coverage, across all of India's 22 telecom circles for the May-July period this year
Advertisement
3 Amit Phangal who has been nominated for Arjuna awards 2018 is associated with which sport?
A Shooting
B Athletics
C Swimming
D Boxing

Answer: Option [D]
Boxer Amit Panghal, Asian Games 2018 gold medallist, was nominated for this year’s Arjuna award by the Boxing Federation of India.
4 The CM of which state has announced the launch of 'Yuva Nestam Scheme' on October 2, 2018? August 2018?
A Andhra Pradesh
B Tamil Nadu
C Maharashtra
D Karnataka

Answer: Option [A]
Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu announced the launch of 'Yuva Nestam Scheme' on October 2, 2018. Under the scheme, unemployment allowance of Rs 1000 would be given to unemployed youth of the state. The scheme's major motive is to empower the youth by providing skill development, self-employment opportunities.
5 Yudh Abhyas is the annual combat exercise between India and......
A United State
B France
C Singapore
D Russia

Answer: Option [A]
Yudh Abhyas is the annual combat exercise between India and United States and it was started in 2004 under US Army Pacific Partnership Program
6 Who is appointed as New Chief Justice Of Nepal ?
A Justice Om Prakash Mishra
B Justice Vijay Rajan
C Justice Suresh Rajan
D Justice Naresh Kumar

Answer: Option [A]
Justice Om Prakash Mishra is appointed as New Chief Justice Of Nepal.
7 Who has become the highest wicket-taker among seamers in Test matches as on 12 September, 2018?.
A James Anderson
B Stuart Broad
C Glenn McGrath
D Alastair Cook

Answer: Option [A]
James Anderson has become the highest wicket-taker among seamers in Test matches. He took 564 wickets and surpassed Australian great Glenn McGrath’s 563 to become the most successful fast bowler in Test history. The list of highest wicket takers in Tests, however, is led by spinners – Muttiah Muralitharan (800 wickets), Shane Warne (708 wickets) and Anil Kumble (609 wickets).
8 India will supply 160 railway passenger coaches to which country?
A Nepal
B Pakistan
C Sri Lanka
D Bangladesh

Answer: Option [C]
The agreement to supply the railway passenger coaches custom-made in India, valued at around $82.64 million, was signed between RITES Limited of India and Sri Lankan government in Colombo.
9 What is the popular name for India-Mongolia Joint Military Exercise?
A Ekuverin
B Nomadic Elephant
C Lamitye
D Agni Warrior

Answer: Option [B]
India-Mongolia Joint Exercise 'Nomadic Elephant 2018' held in Ulaanbaatar. Nomadic Elephant is an annual bilateral military exercise, started in the year 2006, and this was the 13th edition of the exercise.
10 According to the recent report, which country could become world’s 5th largest nuclear weapons state after Russia, United States, France and China in terms of possession of total nuclear warheads?
A North Korea
B Pakistan
C India
D Iran

Answer: Option [B]
According to the recent report, Pakistan could become world’s 5th largest nuclear weapons state after Russia, United States, France and China in terms of possession of total nuclear warheads.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group