Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 28th September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which country topped Economic Freedom Index 2018?
A Switzerland
B Hong Kong
C Singapore
D Australia

Answer: Option [B]
Hong Kong and Singapore again topped the Economic Freedom Index 2018 ranking first and second respectively.
2 Which of the following named India's Best University in Times World University rankings 2019?
A IISc Bangalore
B IIT Bombay
C IIT Roorkee
D Tezpur University

Answer: Option [A]
Indian Institute of Science (IISc) Bangalore has been named the top Indian institute for the fifth straight year in the Times Higher Education World University Rankings and was placed in the 251-300 bracket.
Advertisement
3 The Government of India has set-up POSHAN Abhiyaan (National Nutrition Mission) which was launched by the Prime Minister of India in which state?
A Karnataka
B Madhya Pradesh
C Rajasthan
D Bihar

Answer: Option [C]
The Government of India has set-up POSHAN Abhiyaan (National Nutrition Mission) which was launched by the Hon’ble Prime Minister on 8thMarch, 2018 from Jhunjhunu, Rajasthan.
4 Famous ‘Indra Jatra’ festival celebrations recently began in which place?
A Dhaka, Bangladesh
B Kathmandu, Nepal
C Colombo, Sri Lanka
D Thimphu, Bhutan

Answer: Option [B]
Indra Jatra festival is one of the most exciting and revered festivals of the Newari community of the Kathmandu Valley, Nepal.
5 Tata AIA Life has recently announced that its board has appointed ____________ as the new chief executive officer and managing director, subject to regulatory approval from IRDAI.
A Brij Bhushan Saran Singh
B Rishi Srivastava
C TC Raghavan
D Gautam Kaul

Answer: Option [B]
Tata AIA Life has recently announced that its board has appointed Rishi Srivastava as the new chief executive officer and managing director, subject to regulatory approval from IRDAI. Srivastava will take over from current chief executive officer Naveen Tahilyani who takes over as chief executive officer, group partnership distribution, AIA Group, Hong Kong.
6 What is the theme of this year’s World Tourism Day (WTD)?
A Tourism and the Digital Transformation
B Sustainable Tourism – a Tool for Development
C Tourism for all – promoting universal accessibility
D Tourism and Community Development

Answer: Option [A]
Tourism and the Digital Transformation is the theme of this year’s World Tourism Day (WTD).
7 Globally, which University claimed first position in ‘Times World University rankings 2019’ for the third consecutive year?
A Massachusetts Institute of Technology (MIT)
B Stanford University
C University of Oxford
D University of Cambridge

Answer: Option [C]
Globally, Oxford University claimed first position for the third consecutive year, also topping the list for its the research pillar (volume, income and reputation). Cambridge retained the second spot, while Stanford in the US holds steady in third.
8 Which of the following country recently relaunched T20 league?
A England
B South Africa
C Australia
D India

Answer: Option [B]
Cricket South Africa started a recruitment process for a re-launched Twenty20 league. This T20 match will be from November 9 until December 16.
9 An Indian Air Force contingent comprising of four Su-30 MKI fighter aircraft landed at Darwin Air Force Base, Australia for participating in the Exercise named ___________.
A Exercise Back Fire 2018
B Black Panther 2018
C Exercise SIMBEX 2018
D Exercise Pitch Black-2018

Answer: Option [D]
An Indian Air Force contingent comprising of four Su-30 MKI fighter aircraft landed at Darwin Air Force Base, Australia for participating in the Exercise Pitch Black-2018. This is the first time that an Indian Air Force contingent is participating in this multinational air exercise in Australia.
10 India's first electric hypercar concept ‘Shul’ was unveiled by which company?
A Honda Cars India Ltd.
B Tata Motors Limited
C Vazirani Automotive
D Nissan Motor India Private Limited

Answer: Option [C]
Mumbai-based Vazirani Automotive has unveiled their first turbine-electric hypercar concept, the Shul, in India.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group