Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 22nd September 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 In which city the first General Assembly of the International Solar Alliance will be inaugurated on the 2nd of October?
A Delhi
B Mumbai
C Bengaluru
D Chennai

Answer: Option [A]
The first General Assembly of the International Solar Alliance, ISA, will be inaugurated on the 2nd of October in Delhi. The ISA is a major initiative of Modi in contributing to the implementation of the Paris Climate Agreement. The Founding Conference of the ISA was jointly hosted by Narendra Modi and French President Emmanuel Macron in New Delhi on 11 March 2018.
2 Where is the 5th Track Asia Cup Cycling being held?
A India
B France
C Indonesia
D Australia

Answer: Option [A]
India won 3 Gold, 3 Silver and a Bronze on the opening day of the 5th Track Asia Cup Cycling in New Delhi. Mayuri Lute won the country's first Gold in the Women's Junior 500 metres race. Another Gold came after the Indian men's junior team performed as expected in the team sprint event, by defeating Kazakhstan.
Advertisement
3 Who has been appointed as new Secretary of Central Vigilance Commission?
A Pawan Kumar Kalarwal
B Anindo Majumdar
C Kamlesh N Vyas
D Bharat Lal Meena

Answer: Option [B]
Anindo Majumdar appointed as new Secretary of Central Vigilance Commission. He was the chief secretary of the Andaman and Nicobar Islands and appointed as financial commissioner of Delhi in July.
4 Who is appointed as independent director on board of Air India?
A Nithyashree
B Vijaya Kumari
C Vimala Kumar
D D.Purandeswari

Answer: Option [D]
D.Purandeswari is appointed as independent director on board of Air India.
5 Which country will host the Women’s Boxing World Championships from November 15-24, 2018?
A Pakistan
B Germany
C India
D Japan

Answer: Option [C]
India will host the Women’s Boxing World Championships after more than a decade from November 15-24, 2018, in New Delhi. The marquee tournament was last held in India in 2006 and remains the best for the country in terms of performance. The first edition of the women’s world championship was held in the Unites States in Scranton in 2001.
6 In which place Creamline Dairy Products Ltd. is to set up its new plant?
A Hyderabad
B Mumbai
C Visakhapatnam
D Varanasi

Answer: Option [C]
Creamline Dairy Products Ltd. (CDPL), a subsidiary of Godrej Agrovet Ltd., is planning to invest Rs.80 crore on various initiatives. CDPL is to invest about Rs.35 crore in setting up the new dairy plant in Visakhapatnam.
7 Which country Contributes 1 Million To UN's Ambitious Solar Project ?
A Pakistan
B India
C Indonesia
D Saudi Arabia

Answer: Option [B]
India Contributes 1 Million To UN's Ambitious Solar Project.
8 Who has received the Smita Patil award (2018) for best actor?
A Anushka Sharma
B Deepika Padukone
C Priyanka Chopra
D Vidhya Balan

Answer: Option [A]
Union Transport Minister felicitated Anushka Sharma during the 34th anniversary of Priyadarshni Academy Global Award, in Mumbai. She received the Smita Patil award for best actor. Global Awards honours the eminent personalities in social, cultural and educational fields that have made significant contribution in their respective fields. Awards were started in the year 1987.
9 Which bank has paid ?38 crore in fines to the GST department for alleged violations in domestic remittances?
A SBI
B ICICI
C Axis
D YES

Answer: Option [D]
Private sector lender Yes Bank has paid ?38 crore in fines to the GST department for alleged violations in domestic remittances. A bank official said the money has been paid "in protest" and the lender believes that it has not violated any norms. However, the tax department is of the view that the bank underpaid GST.
10 Which of the following set record as best Indian performer in the women’s 400m Individual in Swimming championship?
A Nisha Millet
B Shikha Tandon
C Anshu Malik
D Richa Mishra

Answer: Option [D]
Richa Mishra, 36-year-old, became the best Indian performance in the women’s 400m Individual Medley on the second day of the Glenmark 72nd National swimming championship at the Dr.B.R.Ambedkar international aquatic complex in Trivandrum, Kerala.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th September 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th September 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group